Ferrari-looks voor Jeeps Grand Cherokee SRT8Jeep heeft twee Grand Cherokee SRT8 (Street and Racing Technology) overhandigd aan de Ferrari F1-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa.Daarmee wordt onderstreept dat de auto vanaf mei leverbaar is in Europa. Beide Jeeps Grand Cherokee SRT8 combineren hun SRT-uitstraling met de klassieke Ferrari-stylingelementen in Rosso Corsa. De iconische zevensleuven grille van Jeep is matzwart gespoten, terwijl de sleuven zelf rood zijn gekleurd.

De zwarte striping in het midden over de volledige lengte van de auto is geïnspireerd op de racerij. Verder zijn er nog meer exclusieve details, zoals een matzwart tweedelig panoramisch zonnedak, carbon spiegelkappen en glanzend zwarte achterlichtunits met rode accenten op het Jeep-logoDe Italiaanse vlag aan de onderzijde van de achterspoiler, een eerbetoon aan de Ferrari F150 F1-wagen, maakt het helemaal af. Geheel in harmonie met het exterieur is het binnenste van de speciale Jeep Grand Cherokee SRT8. Zo zijn de stoelen voorzien

van Ferrari-rode inzetstukken. In dezelfde kenmerkende kleur zijn ook deurpanelen, armsteun en dashboard uitgevoerd. Het lederen SRT-stuurwiel met schakelpeddels heeft ook Ferrari-rode stiksels.De Jeep Grand Cherokee SRT8 wordt aangedreven door de nieuwe 6.4 liter HEMI V-8 motor (468 pk, 630 Nm) met technologie die vier van de acht cilinders kan uitschakelen indien weinig vermogen wordt gevraagd en zodoende het brandstofverbruik helpt te verlagen. Binnen 5 seconden snelt de Grand Cherokee SRT8 naar 100 km/u.

Zoek een autoPartners:

AutoTrack voor iOS