Infiniti-modellen Q en QX badgeInfiniti stapt in het compacte segment. De Etherea Concept is daarvan het bewijs. Het merk gaat met de hatchback concurreren met segmentengenoten van Audi, BMW, Lexus en Mercedes. Van laatstgenoemde merk leent het chique merk van Nissan de techniek. De vraag is hoe lang de naam Etherea van kracht blijft. Met een nieuwe naamstrategie symboliseert Infiniti een nieuwe richting van het merk. Het gaat Q en QX hanteren voor de aankomende modellengeneratie.

Vanaf modeljaar 2014 zal het merk haar nieuwe benamingen invoeren voor haar complete range. Het eerste model met de Q badge zal de Q50 worden, een geheel nieuwe premium sport sedan die wordt onthuld op de Noord Amerikaanse International autoshow in januari in Detroit. Het Japanse premiummerk zal zijn modellenrange vanaf dan simpelweg benoemen met een Q voor sedans en cabriolet en QX voor crossovers en SUV's. Elk model wordt geĆÆdentificeerd met een dubbel nummer dat staat voor de plek van het model in de range-hiĆ«rarchie.

Deze strategische verandering reflecteert het verlangen vanuit Infiniti naar helderheid en een samenhangend geheel tijdens het implementeren van een ambitieus groeiplan waar het merk aan werkt en dat omvat tevens de significante uitbreiding van het Infiniti modellenportfolio.

Zoek een autoPartners:

AutoTrack voor iOS