Audi barst in nieuwe autosportseizoen losCommercieel gezien was 2012 voor Audi zeer succesvol, want met meer dan 1,34 miljoen afgeleverde auto's wereldwijd overtrof het merk zijn verkooprecord van jaar 2011 al na elf maanden. Ook in de autosport blijft het merk volop actief: voor het aanstaande seizoen ligt de nadruk op de titelverdediging in het FIA wereldkampioenschap lange-afstandsraces (WEC) inclusief de 24 Uur van Le Mans, de deelname aan de DTM en de versterkte activiteiten in de Verenigde Staten.


Audi verdedigt in 2013 de kampioenstitel in het FIA wereldkampioenschap lange-afstandsracen (WEC). Het Audi Sport Team Joest brengt twee verder ontwikkelde Audi's R18 e-tron quattro aan de start, terwijl tijdens de 24 Uur van Le Mans en de daaraan voorafgaande WEC-race in het Belgische Spa-Francorchamps in totaal drie Audi's deelnemen. Het afgelopen seizoen zorgde Audi met de R18 e-tron quattro voor de eerste overwinning van een sportwagen met hybride-technologie in Le Mans. Parallel aan de race-activiteiten met de verbeterde R18 e-tron quattro werkt Audi ook al aan de ontwikkeling van de raceauto voor 2014, wanneer een nieuw technisch reglement van kracht wordt.


In de Duitse toerwagenserie DTM wil Audi het in 2013 na een enigszins teleurstellend seizoen 2012 het beter doen. Omdat de technische ontwikkeling van de auto's in deze serie volgens het reglement is 'bevroren', is het voor Audi zaak om het volledige potentieel van de Audi A5 DTM te benutten. Er is nog één rijdersplaats in te vullen. Eind januari staat de 24 Uur van Daytona op het programma, waarvoor Audi een aantal van zijn fabrieksrijders uit de DTM en het WEC afvaardigt. Audi versterkt zijn activiteiten in de Amerikaanse Grand-Am-serie, waarvan de klassieker in Daytona de eerste wedstrijd is. Daarvoor is de Grand-Am-versie van de Audi R8 LMS verder verbeterd. Ook de R8 LMS ultra, de auto voor klantenteams in Europa en de rest van de wereld volgens het internationale GT3-reglement, werd op een aantal punten verbeterd. Op alle bekende fronten manifesteert Audi zich dit nieuwe jaar weer in de autosport.

Zoek een autoPartners:

AutoTrack voor iOS