40

Ford Transit resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsen



Uitgebreid zoeken

Historie Ford Transit


De Ford Transit is de oerbus van Ford. De bedrijfswagen is op de markt gebracht in 1965 en kent meerdere busvarianten, zoals de minibus en een pick-up. Inmiddels is Ford aanbeland bij de zevende generatie, die het levenslicht zag in 2006. De eerste Transit werd hoofdzakelijk in Duitsland verkocht.
Met de tweede generatie kreeg de Transit bekendheid bij het Europese publiek. Inmiddels zijn er al meer dan vijf miljoen geproduceerd.

De Ford Transit familie

De grote kracht van de Ford Transit zit hem in de verschillende versies van het model en de grote keuzeruimte. In de basis bestaat de Ford Transit Familie uit, oplopend naar grootte, de Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom en de Transit.

Transit Courier

De Transit Courier is de kleinste van het stel en heeft veel laadruimte, maar nog steeds het rijcomfort van een personenauto.

Daarnaast is er de Ford Transit Connect, een bedrijfswagen die leverbaar is met dieselmotoren met een vermogen tussen de 75 pk en 110 pk. De Connect is beschikbaar met een laag of hoog dak en een korte of lange wielbasis en werd in 2014 uitgeroepen tot International Van of the Year. Hij heeft een laadvolume van 2,9 m³ tot 3,6 m³ en een laadvermogen van 625 tot ruim 1000 kilogram.

Transit Custom

Daarnaast is er de Transit Custom. Deze is er, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, in uiteenlopende uitvoeringen. De Transit Custom is leverbaar in drie carrosserievarianten met een laadruimte variërend van bijna 3,5 m³ tot ruim 8 m³, een laadvermogen tussen 750 en 1506 kilogram en een laadlengte van ruim 1.500 mm tot bijna 3.500 mm. Deze bestelauto won ook de prijs voor Van of the Year, maar dan in 2013.

Transit met opbouwchassis

Voor aanpassing naar een opbouw naar keuze biedt Ford ook de mogelijkheid een Transit met enkel een opbouwchassis aan te schaffen. Opties zijn bijvoorbeeld de Boxline: een Transit Chassis Cabine met een gesloten opbouw. Dan is er de Kipper, ook een Transit Chassis Cabine en deze is uitstekend geschikt voor montage van kippers en kranen. Een derde type Transit Chassis Cabine is de Trekker, die geschikt is voor het trekken van allerlei soorten opleggers,waarop u bijvoorbeeld auto’s kunt vervoeren.

Daarnaast is er de Transit Flexiline, een Transit Chassis Cabine Trekker met een oplegger met een lengte van maximaal 4,5 meter en kent diverse opbouwmogelijkheden. Ook is er de optie om een kaal chassis te kopen om op basis daarvan een camper te (laten) bouwen.

de grootste Transit

Dan is er de grootste van de vier, kortweg de Transit. Deze is leverbaar in zes verschillende 6 carrosserievarianten, met vijf verschillende lengtes en drie hoogtes. Laadruimtes variëren van ruim 9,5 m³ tot iets meer dan 15 m³, de laadlengtes tussen de 3.000 mm tot 4.000 mm en het laadvermogen van 936 tot 2.290 kilogram.

Bent u op zoek naar een Ford Transit?

Bent u in de markt voor een bestelwagen voor een aantrekkelijk bedrag? Autotrack.nl heeft een zeer divers en actueel aanbod van de verschillende tweedehands Ford Transit-modellen.

Heeft u al een Ford Transit gevonden die voldoet aan uw wensen, neem dan ook het testverslag en de technische gegevens goed door, of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Ford. Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare Transit, overweeg dan een occasion die wordt aangeboden met het Ford A1 collectie label, BOVAG-garantie en de Nationale Autopas. Zo voorkomt u onaangename verrassingen.

Onderhoud en reparaties voor de Ford Transit

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Ford Transit? Lees dan hier meer informatie over Ford Transit onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS