4

Audi A3 modellen

en 205 uitvoeringen
Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen

»
»

Carrosserievorm

Brandstof

Transmissie

Aantal deuren

CO2 uitstoot

Fiscale bijtelling

Verbruik

Trekgewicht

Koppel

Vermogen

Top snelheid

Interieur

Exterieur

Veiligheid


Uitgebreid zoeken

Historie Audi A3


De A3, de compacte middenklasser van Audi

Audi levert de A3 in drie verschillende uitvoeringen: de 3-deurs of 5-deurs hatchback, de 5-deurs Sportback en de 2-deurs cabriolet. Al deze modellen behoren tot de meest populaire occasions, dat resulteert uiteraard wel in een relatief hoge inruil- en vraagprijs. Het sportieve uiterlijk, gecombineerd met de prima kwaliteit, hoogwaardige technieken en goede rijeigenschappen maken een Audi A3 occasion immers ook als occasion tot een aantrekkelijke auto waar menigeen een behoorlijk bedrag voor over heeft. Omdat het ook een heel tijdloos model is dat al een tijdje op de markt is, zijn er gelukkig veel gebruikte modellen in allerlei varienten van op de markt zodat een vrij groot aanbod aan gebruikte Audi A3's voorhanden is bij de handelaren, garages en dealers.

Benzine, diesel, CNG of hybride aandrijving

De koper heeft bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehands Audi A3 de keus uit verschillende motoren op benzine of diesel. Bij tweedehands Audi A3 modellen van een recent bouwjaar is er ook nog wel eens de mogelijheid van eem hybride aandrijving of een motor op CNG (aardgas/biogas). In de wat oudere A3 modellen zijn benzinemotoren hebben een inhoud van 1,6 of 1,8 liter toegepast, waarvan de laatste ook met turbo werd geleverd. De dieselmotoren waren toen de bekende direct ingespoten 1,8 liter motoren, al of niet met turbo. In de tweede generatie A3, die in 2003 verscheen, werden moderne TSI motoren van 1,2, 1,4, 1,8 en 2,0 liter gebruikt. Ook de fraaie 3,2 liter zescilinder VR6 motor behoort tot de opties, evenals een automatische versnellingsbak. Los van al deze diverse motoren heeft de koper ook de keus uit verschillende uitrustingsniveaus en opties. Omdat de A3 zich qua aanschafprijs vrij hoog in het compacte segment bevindt is de basisuitrusting al vrij compleet en is er ook vele keus in allerlei aantrekkelijke opties.

Schot in de roos

Om een nieuw segment van met name jongere kopers aan te trekken, ontwikkelde Audi een geheel nieuwe serie, de A3. Dat was rond 1996, in een periode dat compacte middenklassers niet langer alleen maar doelmatig en economisch hoefden te zijn maar ook een stuk luxueuzer en sportiever werden. Audi had dat goed onderkend en de Audi A3 paste meer dan prima bij die kopersgroep die wel wat zag in deze sportieve, ambitieuze én representatieve middenklasser. Inmiddels zijn er namelijk al meer dan drie miljoen exemplaren van de Audi A3 verkocht. De A3 was in zekere zin ook een mijlpaal omdat het de eerste Audi met een dwarsgeplaatste motor was. Dat kon ook moeilijk anders omdat voor de A3 de bodem van de VW Golf werd gebruikt. De iets grotere en als 5-deurs uitgevoerd Sportsback, die in 2003 werd geïntroduceerd, heeft de Audi A3 een extra dimensie gegeven omdat die de A3 nog meer geschikt maakt om als gezinsauto te gebruiken. Wie sportieve aspiraties heeft kan zijn zinnen zetten op de razendsnelle en begeerlijke sportuitvoering van Audi, de S3.
Partners:

AutoTrack voor iOS