1.907

Audi A3 resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Audi A3


Audi A3

In 1996 introduceerde Audi de A3. Deze compacte Audi deelt zijn basis – de techniek en het platform – met de Volkswagen Golf en de Seat Léon. De A3 is de eerste Audi in het lagere marktsegment sinds de Audi 50 en moet de concurrentie aangaan met onder meer de Alfa Romeo 147, BMW 1-serie, Peugeot 307, Opel Astra en de Honda Civic. In 1999 voegde Audi de sportieve S3 toe aan de modellenlijn.

In 2003 verscheen de tweede generatie A3. Deze werd ontworpen door de Italiaanse ontwerper Walter de’Silva die eerder auto’s voor Alfa Romeo ontwierp. Met dit nieuwe ontwerp werden ook de motorenreeks en de transmissievariant uitgebreid. Naast de diverse FSI en TDI motoren kwam er ook een zescilindermotor beschikbaar, de 3.2 VR6 van 250 pk met standaard quattro vierwielaandrijving en kon de auto worden voorzien van een automatische DSG-transmissie (later S-tronic).

Naast de gewone A3 kwam er in 2004 een vijfdeurs-versie op de markt. Deze Sportback is 68 mm langer dan de originele driedeurs-versie en viel op door de single-frame grille die tot dan toe alleen op de Audi A8 terug te vinden was, maar later het nieuwe familiekenmerk voor alle Audi-modellen werd. Natuurlijk mocht een cabriolet-uitvoering niet ontbreken in de modellenreeks, dus in 2008 werd de A3 Cabriolet geïntroduceerd. Deze beschikt over een klassieke stoffen softtop waardoor de A3 Cabriolet relatief compact en licht is en de kofferbak zijn oorspronkelijke formaat kon behouden.

Bent u op zoek naar een compacte en sportieve auto? Autotrack.nl heeft een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de Audi A3-modellen. Heeft u een Audi A3 gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Audi. Als u op zoek bent naar een Audi die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Audi occasion die wordt aangeboden met het Audi Selectie :plus-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.
Partners:

AutoTrack voor iOS