2.341

Ford Fiesta resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Ford Fiesta


De Ford Fiesta is een auto die zich bevindt in de compacte klasse, het zogenaamde B-segment. In 1976 werd dit model voor het eerst geproduceerd. Het is een van de langstlopende modellen en er zijn in totaal meer dan 12 miljoen auto’s gefabriceerd. Inmiddels telt de Ford Fiesta alweer zes generaties.

Eerste generatie (1976-1981)

De Fiesta is in eerste instantie als driedeurs hatchback gepresenteerd. De verschillende uitvoeringen zijn uitgerust met vier benzinemotoren variërend van 1.0 tot 1.6 liter benzinemotoren.

In 1979 rolt de miljoenste Fiesta al van de band. Er zijn in die tijd verschillende varianten, zoals de Fiesta Super S en de Ghia. Vanuit de motorsport komt daar ook nog de Fiesta X met een 1.1 liter motor en 70 pk bij.

Tweede generatie (1983-1989)

De tweede generatie, die in 1983 zijn intrede doet, is in feite een facelift van de eerste generatie, maar met een nieuwe voorkant en met een stevig gewijzigd interieurdesign. Ook nieuw is een dieselmotor in de Ford Fiesta, die in 1985 voor het eerst beschikbaar is. Dit is een 1.6 liter diesel met een vermogen van 54 pk.
Een jaar later, in 1986, wordt voor de Ford Fiesta ook een optie met een 1.4-liter motor (met een vermogen van 73 pk) toegevoegd. In 1987 is de automatische versnellingsbak (CTX) een nieuwe feature.

Derde generatie (1989-1997)

In 1989 is een derde generatie geboren met een volledig vernieuwde Fiesta. Doordat moderne concurrenten als de Peugeot 205, Fiat Uno en Opel Corsa hun opmars maken, is Ford genoodzaakt de Fiesta een upgrade te geven. Zo brengt Ford ook een nieuwe sportuitvoering: de Fiesta RS Turbo met 133 pk die een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur haalt. Daarnaast is er ook de 110 pk sterke 1.6 XR2i motor, met een vermogen van 110 pk.
Bovendien kwam er in 1994 ook een Fiesta-versie met vijf deuren op de markt. Tegelijkertijd verdwijnt de RS Turbo en wordt vervangen door de RS1800. Tevens vervangt Ford de 1.6 dieselmotor door een zuinigere 1.8 diesel en worden de 1.0 en 1.1 motoren geüpgraded naar modernere versies.

Vierde generatie (1995-2002)

In 1995 presenteert Ford weer een vernieuwde Fiesta. Deze generatie wordt gezien als de basisopzet van het New Edge-design van Ford, waarbij scherpe lijnen met ronde vormen worden gecombineerd. Het hoekige van de vorige versies wordt hiermee afgevlakt. Parallel aan deze ontwikkeling verdwijnen in 1996 de sportieve uitvoeringen.

Vijfde generatie (2001-2008)

In 2001 kwam Ford weer met een nieuwe lichting van de Fiesta, als gevolg dat het model voorbijgestreefd wordt door de eigen Focus. Daarom wordt de Fiesta vanaf deze generatie geleverd met turbodieselmotoren, namelijk de 1.4 liter TDCi met een vermogen van 68 pk en de 1.6 liter TDCi met een vermogen van 90 pk.
Daarnaast brengt Ford weer een sportieve versie op de markt. Deze variant krijgt de naam ST en heeft een motor van 2.0 liter met 150 pk.

Zesde generatie (2008-heden)

In het najaar van 2008 presenteert Ford de nieuwste lichting van de Fiesta, verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs uitvoering met motoren met een inhoud tussen 1.3 en 2.0 liter, met prestaties variërend van 60 tot 150 pk.

Er zijn in de loop der jaren verschillende uitrustingsvarianten geweest zoals de Ambiente, Connection, Fun, Ghia, Sport, ST en de Trend. Tevens is er een ECOnetic-model aan het gamma toegevoegd met een zuinige 1.6 TDCI dieselmotor met een vermogen van 90 pk. Deze motor is vanaf 2012 ook leverbaar met een vermogen van 95 pk en een startstop-systeem, waardoor de diesel van de Ford Fiesta nog zuiniger is.

Auto van het jaar verkiezing

De Ford Fiesta is een aantal keer in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de prijs voor Auto van het Jaar, georganiseerd door Europese autobladen. In 1977 en 1990 eindigde het model op de derde plek, maar boekte in 2009 de beste prestatie door het zilver in de wacht te slepen.

Op zoek naar een Ford Fiesta?

Bent u in de markt voor een compacte middenklasser? Autotrack.nl heeft een ruim en actueel aanbod van de uiteenlopende tweedehands Ford Fiesta-modellen.
Heeft u al een Ford Fiesta gevonden die voldoet aan uw wensen, neem dan ook het testverslag en de technische gegevens goed door, of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Ford.

Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare Ford Fiesta, overweeg dan een occasion die wordt aangeboden met het Ford A1 collectie label, BOVAG-garantie en de Nationale Autopas. Dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Onderhoud en reparaties voor Ford Fiesta

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Ford Fiesta? Lees dan hier meer informatie over Ford Fiesta onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS