3.266

Ford Focus resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Ford Focus


De Ford Focus is in 1998 op de markt gebracht wordt als de opvolger van de Ford Escort. Hij wordt gerekend tot de compacte middenklasse en wordt anno 2015 nog altijd geproduceerd, zij het in een derde generatie. De Focus is in eerste instantie als drie- en vijfdeurs hatchback en vierdeurs sedan geïntroduceerd, maar vanaf 1999 is daar ook de stationwagon aan toegevoegd: de Ford Focus Wagon. De Ford Focus is ontworpen aan de hand van New Edge, een ontwerpstijl waarin gebruik wordt gemaakt van scherpe lijnen en ronde vormen.

Generaties Ford Focus

De Ford Focus kent in totaal drie generaties.

Eerste generatie (1998-2005)

De eerste generatie Ford Focus is gelijk een succesnummer. Hij wordt in 1999 zelfs verkozen tot Auto van het jaar, een verkiezing die door zeven Europese autotijdschriften wordt georganiseerd. Het Italiaanse Auto, Autocar uit Groot Brittannië, Autopista uit Spanje, Het vanzelfsprekend uit Nederland afkomstige Autovisie, het Franse L'Automobile Magazine, Het Duitse Stern en Vi Bilägare uit Zweden bepalen ieder jaar welke auto de beste is. Er is voor dit model keuze uit vier benzine- en twee dieselmotoren. De Ford Focus kan worden uitgerust met de volgende benzinemotoren:
 • 1.4 liter - 75 pk
 • 1.6 liter - 100 pk
 • 1.8 liter - 115 pk
 • 2.0 liter - 131 pk
 • De twee dieselmotoren hebben beide een omvang 1.8 liter, maar de een heeft een vermogen van 90 pk en de ander is een stuk krachtiger met 115 pk. Beide diesels beschikken over directe inspuiting, maar alleen de laatstgenoemde motor is een common rail-diesel. In 2002 lanceert Ford ook nog de Focus RS. Deze had beschikking over een 2.0 liter turbomotor met een vermogen van 215 pk.

  Tweede generatie (2004-2010)

  Wat voornamelijk een succes was in de eerste generatie - namelijk het stevige onderstel - is volledig meegenomen naar de tweede generatie. Deze Focus is daarentegen wel een stuk groter, met een wielbasis die 2,5 cm langer is. De auto is bovendien 168 mm langer, in de breedte 138 mm gegroeid en ook ietsjes hoger (8 mm). Het interieur in het geheel is daarmee een stuk ruimer geworden. Er zijn een aantal speciale versies van de tweede generatie Ford Focus. Zo is er de Focus ST, die in 2005 onthuld is. Deze beschikt over een 2.5L 5-cilinder met een vermogen van 225 pk en is beschikbaar als drie- en vijfdeurs. In 2006 volgt een Coupé-Cabriolet versie van de Ford Focus, ook wel aangeduid als de Ford Focus CC en een jaar later de Ford Focus RS. Deze beschikt over een 2.5 liter vijfcilinder turbomotor van Volvo, met een vermogen van maar liefst 305 pk.

  Derde generatie (2010-heden)

  De derde generatie Ford focus is in 2010 gepresenteerd. Deze is weer gebaseerd op het onderstel van de tweede generatie van de Ford C-MAX. Begin 2012 voegt Ford een zuiniger ECOnetic-model met een verbruik van 3,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van ongeveer 95 g per kilometer toe aan het assortiment. Ook in deze generatie verschijnt weer een ST variant met een 2.0 liter EcoBoost motor met directe inspuiting, wat een vermogen van 250 pk oplevert.

  Zoekt u een Ford Focus?

  Bent u in de markt voor een compacte middenklasser voor een voordelige prijs? Van de Ford Focus zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Autotrack.nl heeft een ruim en actueel aanbod van de verschillende tweedehands Ford Focus-modellen.
  Heeft u al een Ford Focus gevonden die voldoet aan uw wensen, neem dan ook het testverslag en de technische gegevens goed door, of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Ford.

  Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare Ford Focus, overweeg dan een occasion die wordt aangeboden met het Ford A1 collectie label, BOVAG-garantie en de Nationale Autopas. Hiermee voorkomt u verrassingen.

  Onderhoud en reparaties voor Ford Focus

  Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Ford Focus? Lees dan hier meer informatie over Ford Focus onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS