235

Ford Galaxy resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Ford Galaxy


Ford brengt in 1996 de Galaxy op de markt, een stevige Multi Purpose Vehicle, oftewel een MPV. Het model is in samenwerking met Volkswagen ontwikkeld, waardoor het geen toeval is dat het vele gelijkenissen vertoont met de Volkswagen Sharan en de Seat Alhambra.

Kenmerken van de Galaxy

De verschillen tussen deze drie bijna identieke modellen zitten hem vooral in het uiterlijk, want qua onderstel zijn ze precies hetzelfde. De verschillen zitten hem in de voor- en achterkant en vooral in het dashboard. Deze zijn specifiek aangepast door de verschillende merken om aan te sluiten bij de uitstraling die zij zich willen toe-eigenen.


De Ford Galaxy heeft plek voor zeven personen. Hij is standaard uitgerust met een opklapbare derde rij met plek voor twee personen, waardoor je de keuze hebt om vijf of zeven zitplaatsen te hanteren.

Drie generaties

Er zijn in totaal drie generaties verschenen van de Ford Galaxy. Echter is de tweede generatie eigenlijk meer een facelift dan een nieuwe generatie te noemen. Toch wordt dit officieel als een generatie beschouwd, omdat het echt een forse facelift is geweest. Zo is het design nieuw en is het dashboard gemoderniseerd. Daarnaast zijn er nieuwe motoren aan het aanbod toegevoegd, is het interieur vernieuwd en zijn er nieuwe veiligheidssystemen beschikbaar voor de nieuwe Ford Galaxy.

De derde generatie Galaxy wordt in 2006 op de markt gebracht en is in dezelfde fabriek als de S-Max ontwikkeld. Beiden modellen krijgen daar het kinetische design dat voor Ford tegenwoordig zo kenmerkend is. De Galaxy verschilt natuurlijk wel van de S-Max. De Galaxy is langer en hoger, wat met name te merken is in het laadvolume.

De Ford Galaxy is vanaf dit moment ook volledig door Ford ontwikkeld en is dus niet meer direct overeenkomstig met de hierboven genoemde modellen.

Motorenaanbod

Er zijn verscheidene motoren beschikbaar voor de Ford Galaxy, zowel benzine- als dieselmotoren. Zo zijn er de 2.0 liter Flexifuel met een vermogen van 145 pk, de 1.6 liter EcoBoost met 160 pk en een 2.0 liter EcoBoost met 203 pk als benzinemotor. De vier diesels beschikken allen over directe inspuiting. Het aanbod bestaat uit een 1.6 liter TDCi met een vermogen van 115 pk, een 2.0 liter TDCi met 140 pk, 2.0 liter TDCi met 160 pk en een 2.2 liter TDCi DPF met maar liefst 200 pk, waarbij DPF staat voor dieselpartikelfilter, ook wel roetfilter genoemd.

Een tweedehands Ford Galaxy via AutoTrack.nl

Bent u in de markt voor een mini-MPV voor een prima prijs? Autotrack.nl heeft een zeer divers en actueel aanbod van de verschillende tweedehands Ford Galaxy-modellen.

Heeft u al een Ford Galaxy gevonden die voldoet aan uw wensen, neem dan ook het testverslag en de technische gegevens goed door, of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Ford. Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare Galaxy, overweeg dan een occasion die wordt aangeboden met het Ford A1 collectie label, BOVAG-garantie en de Nationale Autopas. Zo zorgt u dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Onderhoud en reparaties voor de Ford Galaxy

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Ford Galaxy? Lees dan hier meer informatie over Ford Galaxy onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS