1.184

Ford KA resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Ford KA


De Ford Ka is een compacte stadsauto. Hij is in 1996 gelanceerd en wordt nog altijd geproduceerd. In de loop der jaren zijn er verschillende generaties uitgebracht. De Ford Ka is ontworpen volgens het principe van de New Edge ontwerpstijl, die bijvoorbeeld ook in de Ford Focus te herkennen is, met zijn ronde vormen en scherpe lijnen.

Motoren en varianten

De benzinemotor die in de Ford Ka zit is een 1.3 liter met drie verschillende vermogens. In de eerste drie jaar is er een versie met een vermogen van 50 pk. De motor met 60 pk is er de hele productieperiode geweest, vanaf 2002 is er ook een benzinemotor met een vermogen van 70 pk. De 1.6 liter met een vermogen van 95 pk zit alleen in twee speciale varianten: een sportievere versie - de sportKa - en een tweezits cabriolet, de streetKa.

Tweede generatie Ford Ka

In 2008 komt Ford met een nieuwe generatie van de Ford Ka. Deze is in samenwerking met Fiat ontwikkeld, waardoor de Fiat 500 en Fiat Panda van dat jaar technisch nagenoeg identiek aan de tweede generatie Ford Ka zijn.
In deze nieuwste Ford Ka is voor het eerst een dieselmotor beschikbaar: de 1.3 MultiJet van Fiat met een vermogen van 75 pk.

Speciale edities

Er zijn van de Ford Ka ontzettend veel speciale edities ontwikkeld. Er zijn onder andere twaalf versies van de Edition en drie Collections. Er zijn ook een aantal Ford Ka’s verschenen met een Nederlands kunstthema. Zo zijn er versies van de Ford Ka beschikbaar met namen als de Appel, de Corneille en de Des Bouvrie, vernoemd naar respectievelijk twee schilders en een interieurontwerper. Daarnaast zijn er nog edities als de d’Eco, de Centennial, de Champion, Cool & Sound, de Style, de Trend en de Titanium X. Kortom: er is keuze genoeg.

Bent u in de markt voor een Ford Ka?

Bent u op zoek naar een betaalbare stadsauto? Autotrack.nl heeft een zeer ruim en actueel aanbod van de verschillende Ford Ka-occasions.
Heeft u al een Ford Ka gevonden die voldoet aan uw wensen, neem dan ook het testverslag en de technische gegevens goed door, of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Ford.

Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare occasion, overweeg dan een auto die wordt aangeboden met het Ford A1 collectie label, BOVAG-garantie en de Nationale Autopas. Hiermee voorkomt u onaangename verrassingen.

Onderhoud en reparaties voor Ford Ka

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Ford Ka? Lees dan hier meer informatie over Ford Ka onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS