1.104

Ford Mondeo resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Ford Mondeo


De Ford Mondeo is een stevige middenklasser die veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Het model bestaat namelijk al sinds 1993 en wordt nog steeds geproduceerd. Er zijn in de loop der jaren drie verschillende generaties opgegroeid van de opvolger van de Ford Sierra.

Eerste generatie (1993-1996)

Het eerste model van de Mondeo heeft gelijk succes. Hij wordt in 1994 namelijk uitgeroepen tot Auto van het Jaar en maakt hiermee zijn naam als wereldauto meer dan waar.
De Ford Mondeo is beschikbaar als vierdeurs sedan, vijfdeurs hatchback en als stationwagon.

In 1996 volgt een facelift, waarbij zeker geen lichte ingrepen worden gedaan. Sterker nog, deze upgrade wordt door sommigen aangeduid als de tweede generatie van de Ford Mondeo, echter is dit officieel niet het geval. Zowel de voor- als achterzijde wordt compleet vernieuwd en daarnaast worden zaken als beperkte beenruimte en de koplampen onder handen genomen.

Tweede generatie (2000-2007)

In 2000 wordt dan officieel de tweede generatie gelanceerd. Het gehele model is hierbij herzien. Zo is deze generatie een stuk groter dan zijn voorganger, om zo ook de uit de productie genomen Ford Scorpio af te kunnen lossen. Het motorenaanbod is uitgebreid en zeer ruim te noemen, met een inhoud variërend van 1.6 tot 3.0 liter (V6) en bijbehorende vermogens tussen 90 en 226 pk. Het aanbod van diesels bestaat uit drie 2.0 liter turbomotoren met vermogens van 90, 115 en 130 pk. Ook is er een krachtigere 2.2 liter turbomotor met een vermogen van 155 pk.

Derde generatie (2007-heden)

In het voorjaar van 2007 wordt de derde generatie gepresenteerd. Deze is volgens de richtlijnen van de kinetic designfilosofie van Ford ontworpen en moet de beweging, dynamiek, en stijl bevorderen.
De derde generatie wordt geleverd met een nieuw aanbod van motoren. Zo zijn er twee 1.6 liter Duratec 16V Ti-VCT motoren met een vermogen van 110 en 125 pk. Daarnaast is er een 2.0 en een 2.3 liter Duratec HE en een 2.5 liter Duratec HE Turbomotor, met vermogens van respectievelijk 145, 161 en 220 pk.

Er is in deze generatie een ruimer scala aan dieselmotoren. Negen stuks maar liefst, allen Duratorq TDCi, met een inhoud van 1.8, 2.0 of 2.2 liter. De vermogens variëren tussen 100 en 175 pk.

Verschillende uitvoeringen van de Ford Mondeo

In de loop der jaren zijn er verschillende uitvoeringsvarianten de revue gepasseerd van de verschillende generaties Ford Mondeo. Bijvoorbeeld de Econetic, een extra milieuvriendelijke variant. Veelvoorkomend is de Trend, de basisuitvoering. Daarnaast zijn er nog de iets luxere Ghia,de zowel luxe als sportieve Titanium en de Titanium S, die nog sportiever is met zijn 2.2 liter Duratorq TDCi motor.

Zoekt u een Ford Mondeo?

Bent u in de markt voor een degelijke middenklasser voor een aantrekkelijk bod? Van de Ford Mondeo zijn wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren verkocht en Autotrack.nl heeft een divers en actueel aanbod van de verschillende tweedehands Ford Mondeo-modellen.
Heeft u al een Ford Mondeo gevonden die voldoet aan uw wensen, neem dan ook het testverslag en de technische gegevens goed door, of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Ford.

Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare Ford Mondeo, overweeg dan een occasion die wordt aangeboden met het Ford A1 collectie label, BOVAG-garantie en de Nationale Autopas. Hiermee voorkomt u verrassingen.

Onderhoud en reparaties voor Ford Mondeo

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Ford Mondeo? Lees dan hier meer informatie over Ford Mondeo onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS