3.404

Opel Astra resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Opel Astra


De Opel Astra is het welbekende model van Opel/GM en valt in de compacte middenklasse. Sinds de introductie in 1991 zijn er meer dan 10 miljoen Opel Astra’s geproduceerd, wat het model tot de meest succesvolle Opel ooit maakt. De Astra is de opvolger van de Kadett.

Vier generaties

De Opel Astra heeft in de loop der jaren vier generaties gekend. De Opel Astra F, Opel Astra G, Opel Astra H en de Opel Astra J. We horen u denken: waar is de Opel Astra I? De huidige Astra J heet oorspronkelijk ook de Astra I, maar door snelgemaakte misverstanden (denk aan verwarring tussen hoofdletter i en het cijfer 1) is besloten om deze generatie over te slaan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende generaties.

De Opel Astra F (1991-1997)

De Astra F is beschikbaar in een drie- of vijfdeurs hatchback, een driedeurs GSi, een Sedan met vier deuren, een tweedeurs Cabrio en een Stationwagon met vijf deuren. De auto is leverbaar met de keuze uit zestien benzinemotoren, variërend van 1.4 tot 2.0 liter (60 tot 150 pk). Ook is de Opel Astra F verkrijgbaar met vijf verschillende 1.7 liter dieselmotoren (60 tot 82 pk).

De Opel Astra G (1998-2004)

De Opel Astra G is in nagenoeg dezelfde carrosserievormen verschenen als de Astra F, met als enige verschil dat er geen GSI-variant, maar een coupémodel beschikbaar is. De Astra G kent maar liefst zeventien verschillende benzinemotoren, variërend van 1.2 tot 2.2 liter, met vermogens vanaf 65 tot maar liefst 200 pk. Ook is de Astra G verkrijgbaar met zeven dieselmotoren, van 1.7 liter tot 2.2 liter met een vermogen tussen de 68 en 125 pk.

De Opel Astra H (2004-2010)

Generatie H komt in de volgende carrosserievarianten: Een driedeurs GTC (Gran Turismo Compact), een vijfdeurs hatchback, een vierdeurs Sedan, een Stationwagon met vijf deuren en een coupé-cabrio (TwinTop) met twee deuren. De elf verschillende benzinemotoren lopen van een 1.4 liter met 75 pk tot een 2.0 liter met 240 pk. De negen beschikbare dieselmotoren variëren van 1.3 liter (90 pk) tot 1.9 liter (150 pk).

De Opel Astra J (2009-heden)

De laatste generatie Astra - de J - is in dezelfde varianten verschenen als de Astra H, alleen is de coupé-cabrio hier achterwege gelaten. De zeven benzinemotoren in de Astra J zijn als 1.4, 1.6 of 2.0 liter beschikbaar, waarbij de vermogens uiteenlopen van 87 tot 280 pk. De vijf dieselmotoren zijn verkrijgbaar in 1.3 liter (95 pk) tot 2.0 liter (160 pk) uitvoeringen.

Op zoek naar een Opel Astra?

Bent u op zoek naar een stabiele middenklasser voor een prima prijs? Autotrack.nl heeft een ruim aanbod van de uiteenlopende Opel Astra-modellen.
Heeft u een Opel Astra gevonden die voldoet aan uw behoeften, neem dan ook het testverslag en de technische gegevens goed door, of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Opel.

Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare Opel Astra, overweeg dan een occasion die wordt aangeboden met merk- of BOVAG-garantie en de Nationale Autopas. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan.

Onderhoud voor de Opel Astra

Wanneer u graag meer inzicht krijgt in de te verwachten kosten van onderhoud en reparaties, lees dan hier meer over Opel Astra onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS