2.890

Opel Corsa resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Opel Corsa


De Opel Corsa is het eerste kleine model dat Opel lanceert en valt dan ook in het segment van de compacte auto’s, ook wel de economy klasse. De Corsa is als kleiner alternatief voor de Opel Kadett op de markt gebracht en Opel heeft vanaf 1982 vier generaties Corsa grootgebracht.

Vier generaties Corsa

De Opel Corsa A tot en met de Corsa D. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende generaties:

Opel Corsa A (1982-1993)

De eerste generatie van de Opel Corsa – de A – werd in 1982 voor het eerst op de markt gebracht en is in twee varianten verschenen: een hatchback en een sedan. De hatchback is verkrijgbaar met drie of vijf deuren en de sedan is in twee- of vierdeurs uitvoering beschikbaar. De auto is leverbaar met de keuze uit vijftien benzinemotoren, variërend van 1.0 tot 1.6 liter (45 tot 101 pk). De Corsa A is ook verkrijgbaar met twee verschillende 1.5 liter dieselmotoren (50 en 67 pk).

Opel Corsa B (1993-2000)

De tweede Opel Corsa (B) is alleen verschenen als hatchbackmodel. Generatie B kent tien verschillende benzinemotoren, variërend van 1.0 tot 1.6 liter, met vermogens variërend van 55 tot maar liefst 109 pk. Van deze auto zijn er ook vier versies met dieselmotoren: twee van 1.5 liter en twee van 1.7 liter met een vermogen tussen de 50 en 67 pk.

Opel Corsa C (2000-2006)

De Corsa C werd in 2000 gelanceerd. Ook deze is er alleen als hatchback, met de keuze tussen drie- of vijfdeurs. Opel heeft ook voor de Corsa C een ruim aanbod van benzine- en dieselmotoren. Er zijn verschillende benzinemotoren van 1.0 tot 1.8 liter met een vermogen van 57 tot 123 pk. De vier diesels (een 1.3 liter en drie 1.7 liter) leveren een vermogen van 64 tot 100 pk.

De Opel Corsa D (2006-heden)

In 2006 volgde de laatste generatie: de Opel Corsa D. Deze is tevens verkrijgbaar als hatchback met drie of vijf deuren. Doordat de Opel Corsa D is gefabriceerd in samenwerking met Fiat, wordt het onderstel gedeeld met de Fiat Grande Punto. Er is keuze uit maar liefst acht motoren voor de Opel Corsa D. De 1.0 liter (60 pk) is de basis. Daarnaast is er de iets krachtigere 1.2 liter (80 pk). De meest gekozen motor is echter de 1.4 liter (90 pk). Daarnaast zijn er nog de zeldzame 1.6 liter turbomotor (150 pk) voor de GSi-uitvoering en de 1.6 liter met 192 pk voor de OPC. De OPC, wat staat voor Opel Performance Center, is een sportieve variant van de Opel Corsa. Deze is zelfs nog geüpgraded naar een gelimiteerde uitvoering met 210 pk onder de naam ‘Nürburgring Edition’, vernoemd naar het racecircuit in Nürburg.

Er zijn voor de Opel Corsa D ook dieselmotoren verkrijgbaar. Zo is er de 1.3 liter in uitvoeringen met 75 pk en 90 pk. Daarnaast is er een 1.7 liter diesel (125 pk) beschikbaar.

Een Opel Corsa op het oog?

Bent u op zoek naar een betaalbare compacte auto? Autotrack.nl heeft een breed aanbod van de vier Opel Corsa-generaties.
Heeft u een Opel Corsa gevonden die aan uw wensen voldoet, neem dan ook het testverslag en de technische gegevens goed door of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Opel.

Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare Opel Corsa, overweeg dan een occasion die wordt aangeboden met merk- of BOVAG-garantie en de Nationale Autopas. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Opel Corsa: onderhoud en reparaties

Na verloop van tijd komt uw Opel Corsa in aanmerking voor onderhoud of heeft uw auto een reparatie nodig. Voor een transparant inzicht in de te verwachten kosten en het type onderhoud voor een Opel Corsa, vindt u hier meer informatie over Opel Corsa onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS