2.569

Renault Clio resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Renault Clio


De Renault Clio wordt in 1990 geïntroduceerd als de opvolger van de populaire Renault 5. De Clio is een compacte auto die opvalt door relatief veel comfort, een rijk uitrustingsniveau en luxe afwerking, iets wat op dat moment in het compacte segment vrij ongebruikelijk is. De introductie van de Clio blijkt voor Renault een gouden greep te zijn. Het model slaat aan en helpt Renault uit de financiële problemen.

Ontwikkelingen en specificaties

De concurrentie zit echter ook niet stil en landgenoot Peugeot wint steeds meer terrein met de 206. Dat vraagt om vernieuwing en na enkele facelifts en vernieuwde modellen heeft Renault uiteindelijk de veelzijdige compacte auto die het voor ogen heeft. Met de keuze uit een 3 of 5-deurs hatchback, stationwagen (Estate) en in sommige landen zelfs een 4-deurs sedan, verschillende uitrustingsniveaus en diverse benzine- en dieselmotoren heeft de Clio altijd raakvlakken met verschillende behoeften van de gebruiker.

Een lange geschiedenis

De Renault Clio kent een rijke historie. Zoals gezegd is het model gelanceerd in 1990. Daarna volgen er nog drie generaties: de Clio II (1998), de Clio III (2005) en de Clio IV (2012). De verschillende generaties hebben weer facelifts ondergaan, die bij Renault worden aangeduid als ‘Phase’.

Tweemaal uitgeroepen tot Auto van het jaar

In 1991 en 2006 wordt de Renault Clio uitgeroepen tot Auto van het jaar, een verkiezing die wordt georganiseerd door Europese autobladen met een jury van 59 onafhankelijke autojournalisten. Samen met de Volkswagen Golf is de Clio de enige auto die deze prijs twee keer in de wacht heeft gesleept. Overigens is Auto van het jaar de enige categorie in de verkiezing die sinds 1964 jaarlijks wordt gehouden.

Nieuwe designstrategie: de verliefde mens als basis

In 2010 introduceert het hoofd van de designafdeling, de Nederlandse Laurens van den Acker, een volledig nieuwe designstrategie. Deze heeft de levenscyclus van de mens als basis. De visie legt met een bloem met zes bloemblaadjes een connectie tussen het merk en haar klanten door ze te volgen in alle fasen die ze in het leven doorlopen. De Clio symboliseert het eerste bloemblaadje ‘love’ en staat voor de fase in het leven waarin men verliefd wordt.

Aanbod van de Renault Clio op Autotrack.nl

In welke fase u ook zit, Autotrack.nl heeft een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de Renault Clio. Geef uw wensen op in een zoekopdracht en kies de Clio die aan uw wensen voldoet. Heeft u een Renault Clio gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Renault Clio. Als u op zoek bent naar een Renault Clio die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Renault Clio occasion die wordt aangeboden met het Renault Top Selectie-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.

Onderhoud en reparaties voor de Renault Clio

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Renault Clio? Lees dan hier meer informatie over Renault Clio onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS