2.398

Renault Clio occasions

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Renault Clio


Renault Clio

De Renault Clio werd in 1990 geïntroduceerd als de opvolger van de populaire Renault 5. Een compacte auto die opviel door relatief veel comfort, een rijk uitrustingsniveau en luxe afwerking. Iets wat in het compacte segment eigenlijk niet gebruikelijk was. De introductie van de Clio blijkt voor Renault een Gouden greep te zijn. Het model slaat aan en helpt Renault uit de financiële problemen.

De concurrentie zat echter niet stil en landgenoot, de Peugot 206, won steeds meer terrein. Dat vroeg om vernieuwing en na enkele faceliften en vernieuwde modellen heeft Renault een veelzijdige compacte auto. Met keuze uit een 3 of 5-deurs hatchback, stationwagen (Estate) en in sommige landen zelfs een 4-deurs sedan, verschillende uitrustingsniveaus en diverse benzine- en dieselmotoren zit er altijd een juiste Clio bij.

In 2010 introduceerde het hoofd van de designafdeling, de Nederlandse Laurens van den Acker, een volledig nieuwe designstrategie, gebaseerd op de levenscyclus van de mens. De visie legt met een bloem met zes bloemblaadjes een connectie tussen het merk en haar klanten door ze te volgen in alle fasen die ze in het leven doorlopen. De Clio symboliseert het eerste bloemblaadje ‘love’ en staat voor de fase in je leven waarop je verliefd wordt.

In welke fase u ook zit, Autotrack.nl heeft een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de Renault Clio. Geef uw wensen op in een zoekopdracht en kies de Clio de aan uw wensen voldoet. Heeft u een Renault Clio gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Renault Clio. Als u op zoek bent naar een Renault Clio die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Renault Clio occasion die wordt aangeboden met het Renault Top Selectie-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.
Partners:

AutoTrack voor iOS