504

Renault Kangoo resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Renault Kangoo


De in 1997 gelanceerde Renault Kangoo is een compacte MPV, oftewel een Multi Purpose Vehicle . Daarnaast is het model beschikbaar als bestelwagen. Aan het eind van de 20ste eeuw barstte de strijd onder de MPV-producenten past echt goed los. Met concurrenten als de Opel Combo en Peugeot Partner deed Renault vanaf 1997 opvallend goede zaken met de Kangoo, een personenautoversie van de toenmalige Renault Express. Inmiddels is de Kangoo uitgegroeid tot een serieus alternatief voor de meer traditionele familieauto's en is de Renault in 2008 ook nog eens helemaal vernieuwd. Sindsdien gaat Renaults ruimtewonder als Kangoo Family door het leven en is hij verkrijgbaar met 2 verschillende benzinemotoren en 3 diesels.

Techniek en motoren

De Renault Kangoo is sinds de start van de productie met verschillende motortypen verschenen. Vier benzinemotoren en evenveel diesels. Eerst even over de vier benzinemotoren. Er is het instapmodel van 1.2 liter 8V met een vermogen van 60 pk. Daarnaast is er de 1.2 liter 16V, met een iets groter vermogen: 75 pk. Daarop volgt de 1.4 liter 8V met eveneens een vermogen van 75 pk. De sterkste benzinemotor is de 1.6 liter 16V. Die beschikt over een vermogen van 95 pk. Deze motor is leverbaar in de Kangoo 4x4. De vier verschillende diesels zijn beschikbaar op verschillende niveaus. Zo zijn er van de 1.5 liter dCi turbodiesel maar liefst vijf verschillende versies, met vermogens variërend van 57 pk tot 88 pk. Dan zijn er nog de 1.9 liter diesels. Zo is er de 1.9 liter D55 en de 1.9 liter D65, waarbij de naamgeving bepaald is door de bijbehorende vermogens: 55 en 65 pk. Dan is er de 1.9 liter dTi turbodiesel. Deze reikt tot een vermogen van 80 pk. Dan is er nog de laatste 1.9 liter, een dCi turbodiesel. Deze heeft een vermogen van 80 of 85 pk en is alleen beschikbaar inde Renault Kangoo 4x4. Er is ook een versie beschikbaar als elektrische auto: de Renault Kangoo ZE. Volgens het Franse automerk zelf kan de Kangoo ZE na 8 uur opladen een afstand van om en nabij 170 km overbruggen. ZE staat voor Zero Emission, waarmee Renault de nadruk legt op het feit dat de auto geen enkele gassen uitstoot.

Aanbod van de Renault Kangoo op Autotrack.nl

Bent u op zoek naar een prima middenklasser voor een even prima prijs? Op Autotrack.nl vindt u een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de verschillende uitvoeringen van de Renault Kangoo. Geef uw wensen op in een zoekopdracht en kies de Kangoo die aan uw wensen voldoet. Heeft u een Renault Twingo gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Renault Kangoo. Als u op zoek bent naar een Renault die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Kangoo occasion die wordt aangeboden met het Renault Top Selectie-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.

Onderhoud en reparaties voor de Renault Kangoo

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Renault Kangoo? Lees dan hier meer informatie over Renault Kangoo onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS