3.061

Renault Megane resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Renault Megane


In 1995 wordt de Renault Mégane gelanceerd. Deze valt in het C-segment (de compacte middenklasse) en is de opvolger van de Renault 19.

Eerste generatie Mégane

In 1995 presenteert Renault de Mégane, als opvolger van de Renault 19. Niet lang daarna zijn er al drie varianten van de middenklasser beschikbaar: een hatchback, een sedan en een opvallend succesvolle coupé. Als in 1996 de Mégane Scénic leverbaar wordt, komt Renault er al snel achter dat ze een kassucces in huis heeft. Bij een facelift in 1999 ging de Scénic als een op zichzelf staand model verder.

Tijdens Phase 2 , de benaming die Renault hanteert voor zijn facelifts, introduceert Renault een viertal uitvoeringspakketten. Zo zijn er vanaf dat moment de Renault Megane Authentique, Expression, Dynamique en Privilège.

Motorenaanbod 1e generatie Mégane

De eerste generatie Renault Mégane heeft een zeer ruim aanbod van motoren. Zo zijn er maar liefst tien benzinemotoren beschikbaar en zes diesels. De benzinemotoren variëren van een 1.4 liter 4-in-lijn 8V met een vermogen van 70 pk tot een 2.0 liter 16V IDE 4-in-lijn met 140 pk.
De diesels zijn alle zes 1.9 liter 4-in-lijn 8-kleps motoren. De bijbehorende vermogens liggen op 65 (2x), 80, 95, 100 en 102 pk.

Tweede generatie Mégane

In 2003 komt de tweede generatie van de Mégane op de markt. Net zoals bij de eerste generatie is dat aanvankelijk alleen de hatchback, maar al gauw komen daar een sedan, een stationwagon en een Coupé Cabriolet bij. Deze auto wordt door een jury van 69 onafhankelijke journalisten van Europese automagazines uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2003.

Motorenaanbod 2e generatie Mégane

Ten opzichte van de eerste generatie heeft Renault de motoren aanzienlijk onder handen genomen. Er zijn nog maar zeven benzinemotoren, maar deze zijn een stuk krachtiger geworden. Wel zijn er nog twee ietwat magere 1.4 liter 16-kleps motoren met vermogens van 82 en 98 pk, maar met twee 1.6 16V motoren lopen de vermogens op tot 110 en 115 pk. Daarnaast zijn er nog drie krachtigere 2.0 liter 16V motoren met vermogens van 136, 165 en maar liefst 225 pk (in de sportuitvoering RS).

Ook het dieselaanbod is uitgebreid. Het begint met vier 1.5 dCi 4-in-lijn 8V motoren met vermogens van 80, 85, 100 en 105 pk. Daarnaast zijn er twee 1.9 dCi 4-in-lijn 8V motoren met 120 en 130 pk, gevolgd door de allersterkste: de 2.0 dCi 4-in-lijn 16V met een vermogen van 150 pk. Bovendien beschikken de diesels vanaf de tweede generatie allen over directe inspuiting, te herkennen aan de toevoeging ‘dCi’.

Ook bij de tweede generatie biedt Renault de vier hierboven genoemde verschillende uitvoeringen.

Derde generatie Mégane

Vanaf 2008 produceert Renault de derde generatie van de Mégane. In eerste instantie alleen als vijfdeurs variant, maar later worden daar de Coupe en de stationwagen bijgevoegd.

Motorenaanbod 3e generatie Mégane

Wederom gaat Renault een stap verder met de motoren. De benzinemotoren zijn allen turbo’s, beschikken allen over 16 kleppen en hebben allen een vermogen boven de 100 pk. Er zijn in totaal acht benzinemotoren, variërend van de 1.2 liter 4-in-lijn TCe 115 met een vermogen van 115 pk tot de meest krachtige van het stel, de 2.0 liter 4-in-lijn met een vermogen van 250 pk. Ook bij de diesels zit er vooruitgang in de kracht van de motoren. Zo is het instapmodel de dCi 90 4-in-lijn 8V met een vermogen van 90 pk, en de krachtigste motor de dCi 160 4-in-lijn 8V met een vermogen van 160 pk.

Aanbod van de Renault Mégane op Autotrack.nl

Bent u op zoek naar een prima middenklasser voor een even prima prijs? Op Autotrack.nl vindt u een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de Renault Mégane. Geef uw wensen op in een zoekopdracht en kies de Mégane die aan uw wensen voldoet. Heeft u een Renault Mégane gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Renault Mégane. Als u op zoek bent naar een Renault Mégane die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Renault Mégane occasion die wordt aangeboden met het Renault Top Selectie-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.

Onderhoud en reparaties voor de Renault Mégane

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Renault Mégane? Lees dan hier meer informatie over Renault Mégane onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS