1.630

Renault Scenic resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Renault Scenic


De Renault Scénic mag met recht trots zijn op z'n stamboom. Als de specialist op het gebied van ruimteauto’s presenteert Renault met de Mégane Scenic in 1996 een ongekend succesnummer. Bij diens facelift in 1999 laat Renault de toevoeging ‘Mégane’ vallen en gaat de populaire Renault als Scénic verder door het leven. De Scénic is uniek en wel vanwege het feit dat het onderstel nog steeds gebaseerd is op dat van de Renault Mégane, een hatchback. Hiermee is het gerust een compacte Multipurpose vehicle (MPV) te noemen. Ook de tweede generatie Scénic is inmiddels technisch en optisch aangepakt. Net als bij de kleinere Modus en kolossale Espace, biedt Renault sinds 2004 een ‘Grand'-versie aan van de Scénic.

Verschillende generaties Scénic

Er zijn verschillende generaties van de Scénic grootgebracht door Renault. De eerste generatie, de Scénic I, is geproduceerd van 1996 tot 2003. De Scénic II is van de band gerold tussen 2003 en 2009 en de derde generatie, de Scénic III, is vanaf 2009 gestart. Vanaf de tweede generatie is ook de Grand Scénic in het leven geroepen. Dit is een ruimere versie van het model met plek voor zeven personen, hoewel deze in Nederland ook als vijfzitter beschikbaar is.

Motorenaanbod van de Renault Scénic

De Scnénic is geproduceerd met een gevarieerd motoraanbod, bij de benzinemotoren variërend van een 1.4 liter met een vermogen van 74 pk tot een 2.0 liter 16-kleps benzinemotor met 137 pk. De 1.9 diesels verschillen qua manier van inspuiting en vermogens: 63 tot 100 pk.

Auto van het jaar 1997

De voorloper van de Scénic is in 1997 door Europese journalisten uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Het is de zesde keer in de geschiedenis van de verkiezing dat een model van Renault deze prestigieuze prijs in de wacht sleept.

Aanbod van de Renault Scénic op Autotrack.nl

Bent u op zoek naar een prima middenklasser voor een even prima prijs? Op Autotrack.nl vindt u een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de verschillende uitvoeringen van de Renault Scénic. Geef uw wensen op in een zoekopdracht en kies de Scénic die aan uw wensen voldoet. Heeft u een Renault Scénic gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Renault Scénic. Als u op zoek bent naar een Renault Scénic die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Renault Scénic occasion die wordt aangeboden met het Renault Top Selectie-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.

Onderhoud en reparaties voor de Renault Scénic

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Renault Scénic? Lees dan hier meer informatie over Renault Scénic onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS