1.637

Renault Twingo resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Renault Twingo


De Twingo is een compacte auto van Renault die sinds 1993 op de markt is. De Twingo valt in de miniklasse en is de opvolger van de klassieke Renault R4. Er zijn in totaal drie generaties van de Twingo opgegroeid.

Eerste generatie Twingo (1993-2007)

De eerste generatie van de Renault Twingo heeft een lange looptijd gekend. Maar liefst veertien jaar heeft Renault de compacte stadsauto geproduceerd en niet zonder succes. Bijna 2,5 miljoen exemplaren zijn van de lopende band gerold. De Twingo’s van het eerste uur beschikken over 4-cilinder benzinemotoren. In eerste instantie met een 8-kleps 1.2 liter met een vermogen van 50 pk, maar later wordt deze door een exemplaar met 1.2 liter en een vermogen van 58 pk vervangen. In 2000 wordt nog een 1.2 liter 16V met een vermogen van 75 pk aan het arsenaal toegevoegd.

Tweede generatie Twingo (2007-2014)

De tweede generatie van de Renault Twingo hield het de helft minder lang vol dan zijn voorganger. Zeven jaar heeft deze generatie overleefd tussen de grote concurrentie in de compacte klasse. De tweede Twingo wordt geleverd met drie 1.2 liter benzinemotoren. De eerste is de 1.2 8V met een vermogen van 60 pk, daarnaast is er de 1.2 16V (75 pk). Dan is er nog de 1.2 16V turbo met een vermogen van 100 pk.
Daarnaast is er een 1.5 liter dCi diesel met een vermogen van 85 pk.

In 2008 is er nog een snellere variant gelanceerd: de zogeheten Twingo RS, waarbij RS staat voor Renault Sport. Deze beschikt over een 1.6 liter motor met een vermogen van 133 pk. De productie van de RS is inmiddels stopgezet.

Derde generatie Twingo (2014-heden)

Vanaf 2014 komt Renault met de nieuwste versie van de Twingo. Deze beschikt over een TCe 0.9 liter Turbomotor met een vermogen van 70 pk en is voorzien van achterwielaandrijving. Bovendien heeft de derde Twingo vijf deuren.

Verschillende uitvoeringen van de Twingo

Van de Renault Twingo zijn een groot aantal varianten gemaakt, zoals de Acces, Authentique, Collection, Dynamique Expression, GT,Initiale, Parisienne en Serie Limitée Night and Day.

Aanbod van de Renault Twingo op Autotrack.nl

Bent u op zoek naar een prima middenklasser voor een even prima prijs? Op Autotrack.nl vindt u een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de verschillende uitvoeringen van de Renault Twingo. Geef uw wensen op in een zoekopdracht en kies de Twingo die aan uw wensen voldoet. Heeft u een Renault Twingo gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Renault Twingo. Als u op zoek bent naar een Renault Twingo die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Renault Twingo occasion die wordt aangeboden met het Renault Top Selectie-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.

Onderhoud en reparaties voor de Renault Twingo

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Renault Twingo? Lees dan hier meer informatie over Renault Twingo onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS