2.220

Volkswagen Passat resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Volkswagen Passat


Het grote middenklasse-segment wordt voor Volkswagen vertegenwoordigd door de Passat. Een model dat in 1973 aan het modellengamma van Volkswagen is toegevoegd. Dit eerste model was een afgeleide van de Audi 80, maar een paar jaar later kreeg de Passat meer zijn eigen identiteit. Het fastback-model (schuin aflopende achterkant) maakte plaats voor een kofferbak en dat bleek aan te slaan bij het publiek. Ook de Passat Variant (stationwagon) wist terrein te winnen en werd de Passat het vlaggenschip van Volkswagen.

Derde generatie

In 1988 kwam de derde generatie Passat op de markt. Een model met wat meer afgeronde lijnen en opvallend vanwege het ontbreken van een grille. Bovendien was het voor de Passat de eerste keer dat het op een, door Volkswagen zelf ontworpen, platform (B3) werd gebouwd. De ingespoten benzinemotoren zorgde voor betere prestaties.

Nieuw ontwerp

De vijfde generatie Passat kwam in 1996 op de markt en hiermee sloeg Volkswagen een nieuwe weg in met het ontwerp. Rondere lijnen en een platte voorruit zorgde voor een verlaging van de luchtweerstand wat leidde tot een extreem lage luchtweerstandcoëfficiënt. Dit ontwerp kwam later ook terug in de andere modellen uit die generatie, zoals de Bora, de Golf en de Polo.

Ruimte en comfort

De Volkswagen Passat is een mooi middenklasser voor wie ruimte en comfort hoog in het vaandel heeft staan. Er is een ruime keuze aan benzine- en dieselmotoren met zowel handgeschakelde als automatische transmissie.

Aanbod Volkswagen Passat

Zoekt u ruime en comfortabele middenklasse auto? Autotrack.nl biedt u een omvangrijk en actueel tweedehands aanbod van de diverse Volkswagen Passat-modellen.
Heeft u al een Volkswagen Passat gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens, of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Volkswagen.

Als u nog op zoek bent naar een betrouwbare Volkswagen, overweeg dan een Volkswagen occasion die wordt aangeboden met het DasWeltAuto-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas. Zo worden misverstanden voorkomen.

Onderhoud en reparaties voor Volkswagen Passat

Bent u nieuwsgierig naar te verwachten reparaties en/of onderhoud van een Volkswagen Passat? Lees dan hier meer informatie over Volkswagen Passat onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS