3.133

Volkswagen Polo resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Volkswagen Polo


De Volkswagen Polo is in 1975 als het kleinste model aan de modellenreeks van Volkswagen toegevoegd. In eerste instantie als de goedkope versie van de Audi 50 - twee nagenoeg dezelfde auto's die alleen verschillen in het logo en het uitrustingsniveau - maar uiteindelijk sloeg de Volkswagen Polo aan en werd de productie van de Audi gestopt. De productie van de Polo werd voortgezet en op basis van dit model zette Volkswagen nog een sedan, stationwagon en coupé op de markt.

Duurzaamheid

Na een aantal vernieuwde modellen kreeg de Polo in 2005 een behoorlijke facelift met nieuwe benzine- en dieselmotoren en diverse uitrustingsniveaus. Vanaf die tijd had elke Polo standaard stuurbekrachtiging, airbags voor en zijairbags. In 2006 werd de Polo BlueMotion geïntroduceerd. Het antwoord van Volkswagen op onder meer stijgende brandstofprijzen, de discussie over co2-uitstoot en het steeds milieubewuster worden van zowel de particuliere als zakelijke rijder.

Auto van het jaar

De titel Europese Auto van het Jaar ging in 2009 naar de Polo en in 2010 en 2011 was de Polo de best verkochte auto in Nederland. Evenals de andere modellen van Volkswagen deelt de Polo het onderstel met andere compacte auto's uit de Volkswagen Groep, zoals Audi A1, de Seat Ibiza en de Skoda Fabia.

Een betrouwbare, compacte Volkswagen

Bent u op zoek naar een compacte auto? Autotrack.nl heeft een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de Volkswagen Polo. Heeft u een Volkswagen Polo gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens, of bereken direct de wegenbelasting.

Als u op zoek bent naar een Volkswagen Polo, overweeg dan een occasion die wordt aangeboden met het DasWeltAuto-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas. Hiermee vermijdt u verrassingen en bouwt u volledige zekerheid in.

Onderhoud en reparaties voor Volkswagen Polo

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Volkswagen Polo? Lees dan hier meer informatie over Volkswagen Polo onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS