3.278

Volkswagen Polo occasions

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Volkswagen Polo


Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is in 1975 als het kleinste model aan de modellenreeks van Volkswagen toegevoegd. In eerste instantie als de goedkope versie van de Audi 50 - twee nagenoeg dezelfde auto's die alleen verschilde in het logo en het uitrustingsniveau - maar uiteindelijk sloeg de Volkswagen Polo aan en werd de productie van de Audi gestopt. De productie van de Polo werd voortgezet en op basis van dit model zette Volkswagen nog een sedan, stationwagen en coupé op de markt.

Na een aantal vernieuwde modellen kreeg de Polo in 2005 een behoorlijke facelift met nieuwe benzine- en dieselmotoren en diverse uitrustingsniveau's. Vanaf die tijd had elke Polo standaard stuurbekrachtiging, airbags voor en zij-airbags. In 2006 werd de Polo BlueMotion geïntroduceerd. Het antwoord van Volkswagen op onder meer stijgende brandstofprijzen, de discussie over co2-uitstoot en het steeds milieubewuster worden van zowel de particuliere als zakelijke rijder.

De titel Europese Auto van het Jaar ging in 2009 naar de Polo en in 2010 en 2011 was de Polo de best verkochte auto in Nederland. Evenals de andere modellen van Volkswagen deelt de Polo het onderstel met andere compacte auto's uit de Volkswagen Groep, de Audi A1, de Seat Ibiza en Skoda Fabia.

Zoekt u een compacte Volkswagen? Autotrack.nl heeft een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de Volkswagen Polo. Heeft u een Volkswagen Polo gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Volkswagen. Als u op zoek bent naar een Volkswagen die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Volkswagen occasion die wordt aangeboden met het DasWeltAuto-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.
Partners:

AutoTrack voor iOS