1.328

Volkswagen Transporter resultaten

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
Soort auto
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Volkswagen Transporter


In 1947 zag de Nederlandse Volkswagen importeur Ben Pon tijdens een fabrieksbezoek een transportwagen op een onderstel van een Kever. Dit voertuig werd gebruikt voor intern transport en dit bracht hem op een idee. Hij schetste een busje en liet dit zien aan een aantal medewerkers van de fabriek in Wolfsburg.
Zij besloten om deze schets verder uit te werken en de basis voor de huidige Transporter was gelegd. In de eerste jaren werd de bus nog aangeduid met T1, T2 etc., maar vanaf 1990 is men overgegaan op de naam zoals u hem kent: Transporter.

Techniek en uitvoeringen

De bekendste carrosserievorm van de Transporter is de Gesloten Bestelwagen, maar er zijn ook andere varianten verkrijgbaar, zoals Dubbel Cabine, Pick-up (enkel en dubbel cabine) en Chassis (enkel en dubbel cabine). Uiteraard voorzien van diverse krachtige benzine- en dieselmotoren in 2- en 4-wielaandrijving (4-Motion). Het is zelfs mogelijk om de auto geschikt te maken voor het rijden op aardgas.

Zoals bij de meeste bestelwagens is de laadruimte naar eigen inzicht in te richten. U zult dus een grote verscheidenheid aan uitvoeringen vinden.

Beste bestelwagen

De Transporter behoort tot de middenklasse bestelwagens en is sinds jaar en dag de beste verkochte bestelwagen in Nederland. Daarnaast is de Transporter ook de basis voor de Multivan (personenwagen) en de Caravelle (camper). Ook werd de Transporter uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2013.

Ruim aanbod Transporters

Bent u op zoek naar een ruime bestelwagen? Autotrack.nl heeft een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de diverse Volkswagen Transporter-modellen.

Heeft u een Transporter gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Volkswagen.
Als u nog op zoek bent naar een Volkswagen Transporter, overweeg dan een Volkswagen occasion die wordt aangeboden met het DasWeltAuto-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas om misverstanden te voorkomen.

Onderhoud en reparaties voor Volkswagen Transporter

Bent u benieuwd naar te verwachten reparaties en/of onderhoud voor een Volkswagen Transporter? Lees dan hier meer informatie over Volkswagen Transporter onderhoud.
Partners:

AutoTrack voor iOS