1.168

Volkswagen Transporter occasions

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Volkswagen Transporter


Volkswagen Transporter

In 1947 zag Ben Pon (Nederlandse Volkswagen importeur) tijdens een fabrieksbezoek een transportwagen op een onderstel van een Kever. Dit voertuig werd gebruikt voor intern transport en dat bracht Ben Pon op een idee. Hij schetste een busje en liet dit zien aan een aantal mensen van de fabriek in Wolfsburg. Zij besloten om deze schets verder uit te werken en de basis voor de huidige Transporter was gelegd. In de eerste jaren werd de bus aangeduid met T1, T2 enz., maar vanaf 1990 werd overgegaan op de naam ‘Transporter’.

De bekendste carrosserievorm van de Transporter is de Gesloten Bestelwagen, maar er zijn ook andere varianten verkrijgbaar, zoals Dubbel Cabine, Pick-up (enkel en dubbel cabine) en Chassis (enkel en dubbel cabine). Uiteraard voorzien van diverse krachtige benzine- en dieselmotoren in 2- en 4-wielaandrijving (4-Motion). Het is zelfs mogelijk om de auto geschikt te maken voor het rijden op aardgas. Zoals bij de meeste bestelwagens is de laadruimte naar eigen inzicht in te richten. U zult dus een grote verscheidenheid aan uitvoeringen vinden.

De Transporter behoort tot de middenklasse bestelwagens en is sinds jaar en dag de beste verkochte bestelwagen in Nederland. Daarnaast is de Transporter ook de basis voor de Multivan (personenwagen) en de Caravelle (camper). In 2013 werd de Transporter uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar’.

Zoekt u ruime bestelwagen? Autotrack.nl heeft een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de diverse Volkswagen Transporter-modellen. Heeft u een Volkswagen Transporter gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Volkswagen. Als u op zoek bent naar een Volkswagen die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Volkswagen occasion die wordt aangeboden met het DasWeltAuto-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.
Partners:

AutoTrack voor iOS