Deze generatie van de Audi A4 was van 2007 tot 2014 verkrijgbaar als nieuwe auto. Inmiddels is dat ongeveer 10 jaar geleden, blijft het imago van Duitse degelijkheid overeind of niet?

De A4 limousine stamt uit 2007 en in mei 2008 volgde de A4 Avant. De overige varianten van de A4 kregen vanaf deze generatie een andere naam: zo kwam er geen nieuwe A4 Cabriolet. Die auto ging voortaan door het leven als A5 Cabriolet. De A4 en A5 zijn overigens, net als de Q5, wel op hetzelfde nieuwe MLB-platform (Modulare Längsbaukasten) gebaseerd. In 2009 volgt ook nog een Allroad en in 2012 kreeg de A4 een facelift.

Er zijn meer dan genoeg tweedehands exemplaren te vinden, op Autotrack.nl staan er op dit moment meer dan 600 stuks te koop. De Allroad is relatief schaars met slechts 50 stuks, maar verder is er keuze zat. Ongeveer de helft van het aanbod is een diesel. Tevens heeft ongeveer de helft een handbak, maar de Avant is wel in de meerderheid met 75% van het aanbod. Prijzen beginnen bij 7 mille voor diesels met een zeer hoge kilometerstand. Als we de S4 en RS4 buiten beschouwing laten, lopen de prijzen nog op naar zo’n 30 mille. Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands Audi A4, dat vertellen we je in onderstaande video: