Een strak design, een mooi interieur en genoeg pk’s onder de kap. De S5 is een auto die velen op hun wensenlijst hebben staan.

Het enige nadeel, mocht je dat zo willen noemen, is dat er over het algemeen een V6 onder de kap ligt. Alleen de Coupé (voor de facelift) had een V8, die klinkt een stuk beter. Niet dat de V6 niet lekker klinkt, maar voor de liefhebber kan het een dingetje zijn. Maar goed, de rest van de S5-modellen heeft gewoon een supercharged V6 in het vooronder. Dat is eigenlijk ook het betere blok.

Naast een Coupé was de S5 er ook als Cabriolet en Sportback. De S5 is zelfs de meest potente Sportback, want van die carrosserievariant was er geen RS5. Op AutoTrack staan zo’n 40 stuks van de Audi S5 te koop. De Cabrio is het meest populair, de Coupé het minst en de Sportback zit daar tussenin. De S5 is ook met handbak geleverd, maar die zijn lastig te vinden. De prijzen van een S5 beginnen zo rond de 25 mille. Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands Audi S5, dat vertellen we je in onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=Vq8mT4OpdfU