De autowereld kent twee echte topmerken als het op extreme luxe aankomt en interessant genoeg komen beiden uit het Verenigd Koninkrijk. Ook werden beiden overgenomen door een Duitse autofabrikant, Rolls-Royce door BMW en Bentley door de Volkswagen groep. De puristen moesten er even aan wennen, maar VW heeft het zich er niet makkelijk vanaf gemaakt.

Bij de Bentley Continental is onderhuids wel één en ander van de Volkswagen Phaeton overgenomen, maar de betreffende onderdelen kregen een stevige Bentley stempel. Zo werd de W12 fors onder handen genomen en kreeg twee turbo’s. Uiteindelijk bouwde Bentley ook veel meer W12’s dan Volkswagen zelf.

Voor zo’n prijzige auto is het aanbod op AutoTrack gerust ruim te noemen, er staan meer dan tachtig exemplaren van de Continental te koop. Kijken we specifiek naar de Flying Spur dan staan er ongeveer tien stuks te koop. De prijzen variëren enorm: voor zo’n 40 mille is er al keuze, maar de duurste exemplaren kosten zomaar twee ton. De techniek is relatief degelijk, maar let vooral op eventueel achterstallig onderhoud. Vervangen van remmen, bougies en andere zaken is arbeidsintensief en/of duur. Voor veel klussen moet een gedeelte van de auto gedemonteerd worden, omdat de motorruimte goed gevuld is door het W12 blok. Overige tips hoor/zie je in onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=ej1f_c_1-Ig