De auto waar je sinds een paar jaar geen Citroën meer tegen mag zeggen. En zo heeft de DS5 meer eigenwijze eigenschappen.

De DS5 heeft geen standaard design, de carrosserievorm is een soort mix tussen een hatchback en een shooting break. De chromen strips geven het nog wat meer fleur en van binnen is er de optie om heel veel knopjes op het dak te hebben. Inderdaad, zoals in een helikopter! Het kind in je kan daarmee nog even wegdromen, als je bijvoorbeeld in de file staat.

Een redelijk zeldzame eigenschap is de diesel-hybrid, waarbij de 2.0 BlueHDI wordt gekoppeld aan een elektromotor op de achterwielen. Totaal is er dan 200 pk beschikbaar, verdeelt over vier wielen (diesel voor, elektro achter). De lage bijtelling zorgde ervoor dat deze Hybrid4-versie een korte periode heel populair was, vandaar dat je deze relatief goed kan vinden in het tweedehands aanbod. In 2015 werd de DS5 bijgepunt en kreeg de auto een andere merknaam: DS.

De prijzen beginnen ongeveer bij 11 mille en op dit moment staan er bijna 200 exemplaren te koop via Autotrack. Ongeveer 80% van het aanbod betreft diesels en dat verklaart wellicht ook de relatief lagere prijzen. Je moet wel even opletten bij het zoeken. Als je het gehele aanbod wilt zien, zul je moeten zoeken op het merk Citroën en model DS5, plus op het merk DS en modelnaam 5. Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands DS 5 , dat vertellen we je in onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=CnPMUaHlmt4