We bespreken vandaag de Coupé en Cabrio van de Mercedes E-klasse uit 2009-2017.

Deze generatie van de E-klasse is nog niet zo oud en oogt ook nog steeds relatief fris. Tevens is de stroomlijn nog steeds indrukwekkend, er zijn immers maar weinig auto’s die de cW waarde van 0,24 overtreffen. In 2013 kregen de zowel de coupé als de cabriolet een facelift en destijds hield dat vooral in dat je heel veel extra LED’s kreeg. De motoren zijn gedurende de hele levensduur regelmatig bijgewerkt, maar voor de facelift kwamen er ook weer nieuwe elektronische hulpmiddelen bij.

Ondanks de naam zijn deze coupé en cabriolet feitelijk gebaseerd op de C-klasse, daar werden onder andere de bodemplaat en de aandrijflijn van gebruikt. Door de overlap met de motoren van de E-klasse valt dat laatste misschien nog niet zo zeer op.

Op dit moment staan er ruim 100 exemplaren van de E-klasse Coupé/Cabrio te koop op Autotrack.nl. De helft is een cabriolet en ze hebben allemaal een automaat. Ondanks het merkimago van Mercedes-Benz zijn de diesels in de minderheid, minder dan een vijfde is een CDI. Prijzen beginnen bij 15.000 euro en lopen op tot 50.000 euro. Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands Mercedes E-klasse, dat vertellen we je in onderstaande video: