We richten ons in dit advies op de Opel Corsa D, dat is de vierde generatie Corsa. Dit model verving de Corsa C in 2006, na 6 jaar trouwe dienst.

De Corsa D kwam in 2006 op de markt en is er in twee uitvoeringen: een vijfdeurs en een driedeurs hatchback. Qua uiterlijk scheelt het behoorlijk, de aflopende daklijn van de driedeurs heeft een sportiever silhouet. De vijfdeurs is iets behoudender ontworpen.

In 2007 lanceert Opel de Corsa OPC, de snelste Corsa die Opel ooit gemaakt heeft. De OPC (Opel Performance Center) wordt aangedreven door een 1.6 turbo, goed voor 192 pk. Een jaar later onthulde Opel de Corsa GSi, een auto die net onder de OPC zat, maar een stuk sneller is dan de normale uitvoeringen. Met een vermogen van 150 pk was de GSi bovengemiddeld vlot te noemen. Aan de andere kant van het spectrum is er een 1.3 CTDi EcoFlex. Dankzij de beperkte uitstoot-cijfers viel deze auto in een zeer gunstige bijtellingscategorie.

In 2010 kreeg de Corsa een facelift en werd technisch en optisch wat bijgepunt. In 2012 werd er een 1.4 Turbo met 120 pk aan het gamma toegevoegd. Vervolgens werd in 2014 de opvolger alweer onthuld (de Corsa E). Deze kwam in 2015 op de markt. De auto leek compleet nieuw, maar was het niet. Veel onderdelen, zoals het chassis, de bodemplaat en kooiconstructie, zijn hetzelfde als die van de Corsa D.

Op AutoTrack zijn ongeveer 1.000 exemplaren van deze generatie Corsa te vinden. De destijds fiscaal vriendelijke diesels vormen meer dan 15% van het aanbod. Corsa’s met automaat zijn weer wat zeldzamer en vormen slechts 8% van het aanbod. De prijzen variëren van 4.000 tot dik 15.000 euro. Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands Opel Corsa, dat vertellen we je in onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=vg0UDezp10w