Vandaag behandelen we de Porsche Boxster 986, die op de markt was van 1996 tot 2005.

Voor veel mensen is de 911 de ultieme Porsche, maar de Boxster heeft zo zijn charmes. Toen de Boxster twintig jaar geleden op de markt kwam, werd die met gemengde gevoelens ontvangen. Niet alleen de koplampen zorgden daarvoor, maar ook was er kritiek op de slechts 204 pk leverende 2.5 boxermotor. Dat houdt niet over voor een Porsche. Toch is dit het model (samen met de 996) dat Porsche destijds heeft gered van de financiële ondergang.

Gedurende de looptijd van deze Boxster zijn er veel wijzigingen geweest, met in 2002 een iets uitgebreidere facelift. De motoren kregen er allebei 8 pk bij en er kwam een nieuw interieur. Tevens kreeg de auto een parkassistent en PCM. Faceliftmodellen hebben iets kleinere koplampen, een glazen ruitje in het cabriodak en opgefriste bumpers.

Op AutoTrack.nl staan op dit moment enkele tientallen exemplaren van deze generatie Boxster te koop. Prijzen variëren grofweg tussen de 10 en 25 mille. Zorg in ieder geval voor genoeg budget, ook om eventueel onderhoud te kunnen doen.

Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands Porsche Boxster, dat vertellen we je in onderstaande video: