Aankoopadvies

De Octavia bestaat inmiddels ruim twintig jaar De derde generatie is afgelopen jaar voorzien van een facelift, maar is sinds 2013 op de markt.

De Octavia is verkrijgbaar als Combi en als hatchback, die laatste heeft een achterruit die met de kofferklep opent. Makkelijker inladen dus. De Octavia wordt gepositioneerd als tegenhanger voor de Volkswagen Golf Variant, maar biedt stiekem bijna de ruimte van een Passat. Er is keuze uit benzinemotoren variërend van 86 tot 245 pk en diesels van 90 tot 184 pk.

Er staan momenteel ruim 800 Octavia’s van dit type te koop, prijzen variëren van €9.000 tot €50.000. De DSG-automaten zijn niet vrij van storingen, check daarom of de bak goed reageert bij met name fileverkeer en rijden in de stad. Wil de pook niet uit de P-stand dan is er waarschijnlijk sprake van een storing bij de remlichten. Verder zijn de 1.2 en 1.4 TSI motoren kwetsbaar als de distributieriemen niet op tijd vervangen worden. Verder lust de 1.8 TSI soms wat olie en heeft de 1.6 TDI soms koelingsproblemen. Check tot slot of de deuren geen water verzamelen en of de navigatie niet vastloopt.

https://www.youtube.com/watch?v=qn-fyetWLG8