Vandaag kijken we naar de Suzuki Swift (generatie FZ/NZ) en de dingen waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands exemplaar.

De Suzuki Swift FZ/NZ is de vijfde generatie van de Swift en werd gebouwd vanaf 2010 tot 2017, toen kwam er een nieuwe op de markt. De auto was leverbaar als drie- en vijfdeurs variant. Er bestaat ook een Swift vierdeurs sedan, maar die was alleen beschikbaar in thuisland Japan. In 2013 werd een subtiele facelift doorgevoerd, die het makkelijkst te herkennen is aan de afwijkende achterlichten, grille en knipperlichten die naar de zijspiegel verhuisden.

Qua motoren waren er vanaf het begin alleen een 1.2 viercilinder benzine (94 pk) en een 1.3 diesel (75 pk) beschikbaar. Eind 2011 kwam daar de 1.6 Sport bij met 136 pk. Die laatste maakt de Swift een serieus leuk sturende en vlotte auto. Voor de liefhebbers is er ook nogeen vierwielaangedreven versie geweest met Suzuki’s AllGrip.

Op Autotrack.nl staat op dit moment een slordige 500 Suzuki Swifts van de vijfde generatie te koop. Prijzen beginnen rond de 5.000 euro en lopen op tot ongeveer 17.000 euro.

Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands Suzuki Swift, dat vertellen we je in onderstaande video: