Vaak wordt de Yaris gezien als een auto voor de wat oudere generatie, maar ook voor jongeren is het een leuke auto!

De Toyota Yaris is een degelijke, praktische en zuinige auto, maar heel spannend zijn de meeste uitvoeringen niet. De auto die we vandaag testen echter wel, met 135 pk onder het rechterpedaal is dit namelijk een zeer leuke wagen. Met een 1.8 blok onder de motorkap en een net even wat sportievere aankleding is deze Yaris best grappig (en betrouwbaar), de aanschafprijs is bovendien goed te doen.

Op dit moment staan er meer dan 2.000 stuks te koop, waarvan dik 600 exemplaren van deze generatie. Daarvan zijn er slechts 10 (tien) voorzien van een dieselmotor. Zelfs van de sportievere 1.8 staan er meer te koop, bijna 30 stuks. Vanaf 3.500 euro heb je de goedkoopste auto’s te pakken, maar dat is dan wel een Yaris met ruime ervaring.

Controleer wel de werking van de MMT halfautomatische transmissie, want het is zo’n beetje het enige punt van de Yaris waar regelmatige klachten over zijn. De elektronica speelt nog wel eens op en de elektromagneten die de koppeling bedienen kunnen weigeren. Overige aandachtspunten vertellen we in onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=CwMEeIQPZWA