Eén van de best verkochte auto’s in Nederland, maar is deze generatie Golf ook betrouwbaar?

Dit aankoopadvies gaat over de Volkswagen Golf die gebouwd is tussen eind 2012 en eind 2016. Daarna kreeg deze Golf 7 een (subtiele) facelift, die versie gaat vaak door het leven als Golf 7,5. Voor de ontwikkeling van deze generatie Golf maakte het Volkswagen-concern gebruik van het MQB platform. De Audi A3, Skoda Octavia, Seat Leon, Volkswagen Tiguan, Seat Ateca en de Skoda Kodiaq maken gebruik van hetzelfde platform en motoren.

Motoren en carroserieën

Er is erg veel keuze bij deze Golf, naast diverse motoren zijn er ook diverse carrosserieën beschikbaar: de station (Variant), de drie- en vijfdeurs en de hogere Golf Plus of Sportsvan. Er staan momenteel meer dan 3.000 stuks van de Volkswagen Golf 7 te koop op Autotrack en dan rekenen we de Sportsvan en Golf Plus niet eens mee. De prijzen variëren van 10.000 tot 60.000 euro.

Aandachtspunten Volkswagen 7

Aandachtspunten zijn onder andere de zeventraps DSG-bak, defecte bougiekabels, de airco afvoerslang, rammelende schokdempers en het navigatiesysteem. Bij de Golf GTE kan de laadkabel vastvriezen, een föhn biedt dan uitkomst. Meer daarover in deze video: