De Volkswagen Golf IV werd gemaakt van 1997 tot en met 2003. Inmiddels is de Golf IV dus behoorlijk op leeftijd (minimaal 15 jaar oud), maar qua ontwerp kan het model nog prima mee. De auto heeft een degelijke uitstraling.

Volkswagen wilde destijds meer upmarket (of premium) en dat merk je bij deze generatie Golf in het gebruik van materialen en oplossingen die gekozen zijn. De keuze qua motoren is ook bijzonder ruim, je kan kiezen uit een ongeblazen 1.4 benzine tot een hele reeks aan TDI’s. Tevens is er natuurlijk de iconische Golf R32.

Op AutoTrack staan momenteel meer dan 300 exemplaren van de Golf IV te koop. Prijzen beginnen bij 500 euro en lopen op tot 5.000 euro. Een R32 (of GTI met erg lage kilometerstand) kan nog veel duurder zijn, maar die vallen eigenlijk buiten het bestek van dit aankoopadvies. Iets meer dan 10% van het aanbod betreft een diesel en die hebben soms tot wel een half miljoen kilometer op de klok. Bekijk onderstaande video voor alle aandachtspunten van deze auto.