In 2007 introduceerde Volkswagen de Tiguan. Het is een compacte crossover, gebaseerd op de Volkswagen Golf, maar qua uiterlijk een soort broertje van de Touareg.

De Volkswagen Tiguan moest concurreren met populaire auto’s zoals de Nissan Qashqai en de Kia Sportage. De Tiguan was in erste instantie alleen als vierwielaandrijver beschikbaar, maar later volgden ook auto’s met alleen voorwielaandrijving. Wat betreft motorenkeuze was de Tiguan leverbaar met benzinemotoren van 122 tot 210 pk en met dieselmotoren van 110 tot 184 pk.

De Tiguan werd gefacelift in 2011, waarbij de auto een veel moderner en strakker uiterlijk kreeg. Eind 2016 werd de tweede generatie Tiguan geïntroduceerd, welke sinds begin 2017 in de showrooms staat. Op dit moment staan er een kleine 500 Tiguans van de eerste generatie te koop via Autotrack, de prijzen beginnen bij 8.500 en lopen op tot een kleine 35.000 euro. Ongeveer 30% is uitgevoerd met een dieselmotor en hetzelfde geldt voor het aanbod aan auto’s met automaat. 
Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands Tiguan, dat vertellen we je in onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=9twyo3-DNvc