De Volvo V40 Cross Country werd in 2013 op de markt gebracht en is op dit moment (2018) nog steeds nieuw te koop.

De V40 Cross Country is te herkennen aan het extra plastic op de voor- en achterbumper alsmede de dikkere zijskirts, dakrails, zwarte accenten en natuurlijk een grotere rijhoogte: de V40 Cross Country staat maar liefst 40 millimeter hoger dan de normale V40.

Je zou door het uiterlijk wellicht verwachten dat de er altijd vierwielaandrijving werd gebruikt, maar dat was alleen beschikbaar voor de T4 en T5 motoren. Mindere motoren moesten het alleen met voorwielaandrijving stellen. De vierwiel aangedreven versie liet zich overigens zonder al teveel moeite verleiden tot vierwieldrifts, vooral in de sneeuw.

Volvo koos ervoor om een aantal uitvoeringen in Nederland niet te leveren, waaronder de T4 met vierwielaandrijving en de T2. Al is het mogelijk dat er geïmporteerde auto’s met deze type motoren rondzwerven in ons land.

Er staan op dit moment ongeveer 190 exemplaren van de Volvo V40 Cross Country te koop op Autotrack.nl, waarbij de prijzen variëren van €11.000 tot ongeveer €43.000. De verdeling tussen benzine en diesel is ongeveer 50/50.

Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een tweedehands Volvo V40 Cross Country, dat vertellen we je in onderstaande video: