Er rijden nogal wat oudere auto’s in Nederland rond. Geen wonder, want de meeste daarvan rijden prima. Je kunt er zelfs nog jarenlang plezier van hebben, mits je ze goed onderhoudt. Merkdealers dragen daar graag aan bij.

Mensen met een oudere auto denken vaak dat ze niet meer welkom zijn bij hun merkdealer, maar dat blijkt in werkelijkheid zelden of nooit het geval. De meeste dealers zien auto’s van hun merk namelijk graag komen, hoe oud ze ook zijn en hoeveel kilometers ze ook gelopen hebben. Dat ze alleen geïnteresseerd zijn in nieuwe modellen, dat ze duurder zijn dan merkloze garages, of dat je niet welkom bent als je je auto niet bij hen hebt gekocht, berust echt op een misverstand.

De meeste dealers realiseren zich immers, dat elke oudere auto van hun merk als een rijdende reclame fungeert. Daarom willen ze ertoe bijdragen, dat mensen heel lang van hun auto kunnen genieten. Het is dan ook niet voor niets dat vrijwel alle grote automerken tegenwoordig een economy-label hebben. Neem bijvoorbeeld Ford. Speciaal voor Fords van (bijna) vijf jaar en ouder is de formule Ford Motorcraft ontwikkeld.

Gegarandeerd lage prijs

Het is misschien flauw om te vragen, maar wie kent een Ford beter dan een gespecialiseerde monteur? Iemand die dag in, dag uit met zijn of haar neus onder de motorkap van alle types Fiesta’s, Ka’s of Focus’en zit? Die precies het juiste gereedschap heeft om al die types optimaal te onderhouden? Die alle onderdelen zo voor het grijpen heeft? Precies, dat is de Ford-monteur. Dat scheelt in de tijd die nodig is, om jouw Ford weer helemaal klaar te maken voor de volgende kilometers. Om die reden kan die monteur een lage prijs garanderen.

Een Ford is een fantastische auto, die heel lang mee gaat. Dat zie je al als je op de weg eens om je heen kijkt. Maar een auto gaat natuurlijk nog veel langer mee, wanneer je hem goed onderhoudt. Gespecialiseerd onderhoud bij de Ford-dealer betekent bovendien dat je auto langer zijn waarde behoudt. Dat is belangrijk wanneer je hem gaat inruilen. Op dat moment krijg je waarschijnlijk veel meer voor je Ford terug, dan je voor mogelijk had gehouden. Regelmatig onderhoud bij de merkdealer levert dus zijn geld op.

Ford nodigt zijn oudere auto’s uit

Het idee dat je niet van harte welkom bent bij een Ford-garage wanneer je je auto ergens anders hebt gekocht, mag op de schroothoop. Zij houden van elke Ford en ze zijn er trots op dat er nog dagelijks zoveel oudere auto’s op de weg rijden. Daarom willen ze niets anders, dan ook jouw auto na elk bezoek weer zo goed en mooi mogelijk de weg op sturen.

Ford Motorcraft is speciaal ontwikkeld voor alle type Fords van pakweg vijf jaar en ouder, voor klein en groot onderhoud. Dat houdt onder meer in dat elke Ford-garage zorgt dat zijn kennis van die modellen perfect op peil blijft, dat hij de benodigde onderdelen op voorraad heeft, en dat hij een remedie heeft voor de kwaaltjes waaraan oudere auto’s kunnen lijden. Het wachten is in feite alleen nog op jouw auto! Rijd er maar eens langs.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Oz4na5Qnnj8[/embed]