Tegenwoordig zijn er verschillende platforms waar je online een nieuwe auto kan bestellen. Op zich niet zo’n gek idee, want een nieuwe auto daar kan weinig mis mee zijn.

Met een tweedehands auto is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Al helemaal als het om een auto van 15 jaar oud gaat. Toch zien we hierin een verschuiving. Zo bleek deze week weer.

260 kilometer enkele reis

De klant waar het in dit geval om gaat, woont in Den Haag. Echter, de auto die hij online zag stond in Ulrum. Inderdaad, dat is helemaal in het noorden van Groningen. Een afstand van 260 kilometer. Enkele reis. Er moest ook nog een auto ingeruild worden….

Toen stuitte meneer op Mijn Autocoach. Na een telefoontje bleek dit de juiste oplossing te zijn voor deze man.

De auto kon op locatie gekeurd worden, inclusief de onderhandelingen. Dat allemaal zonder aanwezigheid van de klant zelf. De inruilauto zou ook bij onderhandelingen betrokken worden. Zo wist meneer zeker dat hij niet voor niets 520 kilometer zou afleggen.

Kant en klaar voorstel

De klant maakte een aantal foto’s en stuurde de benodigde informatie op, zo wist de autocoach waarover hij moest onderhandelen.

Na de keuring nam de autocoach contact op met meneer. De auto bleek in zeer nette staat, zeker gezien de leeftijd van 15 jaar. Over de inruil waren ze het ook eens geworden.

De paar kleine aandachtspunten zouden opgelost worden binnen de vraagprijs. Er lag dus een kant en klaar voorstel klaar.

Meneer heeft vervolgens een afspraak met de verkoper gemaakt om de auto op te halen. Zo hoefde hij maar één keer op en neer. Wel zo lekker!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op Mijn Autocoach!