Advies

Vanaf 1 juli weer samen in de auto

Vanaf 1 juli mag je weer met meerdere mensen in een auto zonder beboet te worden, aldus Mark Rutte tijdens de persconferentie van 24 juni. Dit betekent dat bestuurders weer mensen uit verschillende huishoudens mee mogen nemen. Ook geldt er geen limiet meer voor het aantal meerijders. Wel wordt er streng geadviseerd om een mondkapje te dragen in de auto, zeker met meerdere rijders uit verschillende huishoudens.

Woon- en werkverkeer in het 'Nieuwe Normaal’

Er zijn een aantal tips waar je gebruik van kunt maken om het besmettingsrisico te verminderen.

  1. Je kunt tijdens het rijden zorgen voor extra ventilatie via de airco of door de ramen open te zetten.
  2. Probeer ook in de auto zoveel mogelijk afstand te houden van elkaar, ga schuin zitten in plaats van naast of achter elkaar.
  3. De laatste tip is om alles zo schoon mogelijk te houden. Reinig alle bedieningsmiddelen voor en na het rijden zoals de versnellingspook, deurklinken en het stuur. Lees dit artikel voor meer schoonmaaktips voor je auto.

Als je het toch geen fijn idee vindt om met iemand anders in één auto te zitten, maar je moet voor het woon- werkverkeer bijvoorbeeld carpoolen, kun je altijd bespreken met de werkgever of er andere mogelijkheden zijn. Toch nog wat langer thuiswerken of een paar dagen in de week thuis scheelt ook al veel in de gemiddelde besmettingsgraad.