Merken

Het is een flink bedrag, maar dan heb je wel iets.

Tegenwoordig zijn er maar weinig autofabrikanten die leuke, simpele auto’s maken. De derde generatie van de Suzuki Jimny was een van de laatst overgebleven auto’s die dat hebben. Daarom waren we bijzonder tevreden toen de Japanners eerder dit jaar het doek trokken van de vierde generatie. Deze week onthult de autofabrikant de prijzen.

Deze zijn op het eerste gezicht niet mals, maar gekeken naar wat je er precies voor terugkrijgt, is het wel degelijk een aantrekkelijk bedrag. De kleine off-roader kost in Nederland minimaal 26.999 euro. Daarvan koop je de Comfort-uitvoering. In deze trim is de auto relatief kaal. Betaal je 27.999 euro, dan krijg je de Select-uitvoering. Hierbij krijg je elektrisch bedienbare zijspiegels, stoelverwarming en een in gelijke delen neerklapbare achterbank. De meest luxe uitvoering van de Jimny kost 29.999 euro. Voor dat bedrag krijg je tevens een 7" multimediasysteem met navigatie, lichtmetalen velgen en LED-koplampen.

Hoewel Suzuki alle prijzen bekend heeft gemaakt, wil het nog niet zeggen wanneer de auto precies op de markt komt. Echter, dit zal ongetwijfeld spoedig zijn.