Nieuws

Een uiterst dikke Bentayga, in een smerige kleur.

Bentley heeft er geen geheim van gemaakt dat het stevig zit te azen op een nieuw record. In het specifiek willen de Britten de legendarische heuvelklim van Pikes Peak domineren in de klasse voor in serie gebouwde SUV’s. Precies waar zij in uitblinken, zou je zeggen. Gemakkelijk wordt de uitdaging echter niet, zo blijkt uit de aanpassingen die ze aan de Bentayga hebben gedaan.

Bentley-Pikes-Peak-record-Bentayga-vooor.jpg

De grote luxe SUV is voorzien van de meest krachtige motor die de Britten in hun gamma hebben. De Bentayga wordt uitgerust met het gruwelijke W12-blok. Daarnaast is de Bentayga gestript van alles dat onnodig en vooral te zwaar is. Al met al scheelt het 300 kg. Om ervoor te zorgen dat de SUV bij een crash niet geplet wordt, hebben de techneuten er een rolkooi in geschroefd. Zover zal het waarschijnlijk niet komen, want de Bentayga staat op een plakkerige set Pirelli’s. Een grove uitlaat van Akrapovic en de Styling Specification Kit maken de auto af.

De Bentley Bentayga, die het record van de Range Rover Sport moet gaan verbreken, wordt binnenkort bestuurd door niemand minder dan Pikes Peak-legende Rhys Millen.