Volgende week is het voorjaarsvakantie; met wat geluk kunnen we genieten van een mooi lentezonnetje en gaan we eropuit. Wie nog inspiratie zoekt voor een leuke autorit in eigen land, we geven je drie tips!

De Veluwe
Dit prachtige natuurgebied, gelegen in Gelderland, bevat ongeveer duizend vierkante kilometer groen. Je kan er heerlijk rijden langs pittoreske dorpjes zoals ’t Harde, Uddel en Hoog Soeren. Absolute hoogtepunten zijn uiteraard de vele uitgestippelde wandelroutes, het Kröller-Müller Museum en het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Een dagje Veluwe voelt aan als een dagje in het buitenland, maar door zijn centrale ligging hoef je er geen halve dag voor in de auto te zitten.
Mergellandroute
In Zuid-Limburg kan je heerlijk ontspannen op de Mergellandroute. Deze route van ongeveer honderd kilometer brengt je langs de mooiste Limburgse dorpen en voert je door het prachtige Limburgse heuvellandschap. Limburg is voor velen iets verder weg, maar er is zeker genoeg te bekijken om er een weekendtripje van te maken. Hoogtepunten op de route zijn Valkenburg met zijn kasteelruïne en Fluweelengrot, het drielandenpunt Vaalserberg en uiteraard het heerlijke Maastricht.
Zeeland
Nederland is internationaal bekend als hét land van de dijken en Deltawerken. Tijd dus voor een dagje Zeeland! Bezoek de kuststeden Domburg en Zouteland, ga shoppen in Middelburg en stop bij Neeltje Jans om meer te leren over de machtige Deltawerken. Lunchen bij Oud Sluis zit er helaas niet meer in, maar een high-tea bij 'De Eetboektiek' van Michel Herman – inderdaad, broer van – is zeker is de moeite waard!