Het maken van een uitgebreide proefrit is geen overbodige luxe, zo bleek laatst bij de aankoop van een Audi A4 uit 2011.

Het was liefde op het eerste gezicht tussen de knalrode Audi en meneer Peters. Hij zag haar staan, haar prachtige kleur was een lust voor het oog, en was direct verkocht. Dat hij even geen proefrit kon maken doordat de sleutels kwijt waren nam hij voor lief. En hij deed een aanbetaling van duizend euro.

Twijfels Gelukkig kwamen thuis de twijfels; was deze Audi niet te mooi om waar te zijn? Meneer Peters vroeg een schaderapport op en schrok; de auto had een schadeverleden! Er zat maar één ding op: een technische keuring door een expert, die hem zou vertellen dat er niets aan de hand zou zijn. Hij liet Mijn Autocoach komen en even leek zijn droom waarheid te worden: alleen een krasje op de achterbumper!

Met piepende bandjes Gelukkig waren de sleutels terecht en kon de proefrit alsnog gemaakt worden. Het tweetal sprong in de auto en ging op weg. Onderweg begon er van alles te branden, knipperen en roken. Foute boel! De proefrit werd afgeblazen en de auto snel teruggebracht naar de garage. En de aanbetaling? Die kreeg meneer Peters gelukkig teruggestort op zijn rekening!

Wil jij ook een miskoop voorkomen? Schakel een van de coaches in van de AutoTrack Autocoach. Zij bieden persoonlijke hulp en begeleiden het gehele aankooptraject. Ga naar Mijn Autocoach voor meer informatie.