4.500

Volkswagen Golf occasions

Toegepaste zoekcriteria:


Filter op:

Alles wissen
»

» » »
»

Carrosserievorm

Garantie

Brandstof

Transmissie

Kleur

Voertuigcategorie

Verbruik

Interieur

Exterieur

Veiligheid

Aantal deuren

Aantal zitplaatsenUitgebreid zoeken

Historie Volkswagen Golf


Volkswagen Golf

In 1974 introduceerde Volkswagen de succesvolle opvolger van de Kever, de VW Golf. Ondanks de oliecrisis weet de Golf snel aan populariteit te winnen. Temeer omdat de auto vernieuwend is; verkrijgbaar met 4 deuren, voorwielaandrijving en opmerkelijke motoren voor een compacte auto, namelijk een diesel- en GTI-motor. De populariteit kwam als geroepen, want Volkswagen stond er in die tijd niet best voor en de Golf heeft het merk van de ondergang gered. Reden genoeg om deze populaire auto grondig door te ontwikkelen.

In een wederom onstuimige economische periode zet Volkswagen in 1983 de 2e generatie Golf op de markt. Hij is groter dan zijn voorganger en er is keuze uit meer motoren. Daarnaast is de Golf met vierwielaandrijving (Synchro) verkrijgbaar en voorzien van een katalysator. De generaties Golf die volgen weten iedere keer weer vernieuwend te zijn. Zo is het de eerste auto waarin airbags en ABS verkrijgbaar zijn, worden de motoren schoner en krachtiger – denk aan de TDI en de VR6 –, heeft de auto volledig verzinkte carrosserie en komen er diverse varianten op de markt, zoals de cabrio en de variant. Ook komt er een sedan-versie uit met de naam Bora.

Op 23 maart 2007 rolt de 25 miljoenste Golf van de band en het is dan ook niet vreemd dat deze compacte middenklasse is uitgegroeid tot het meest geproduceerde model in Europa. Het model is zo bekend, dat het vaak als referentie wordt gebruikt. Aan het succes van de Golf lijkt in ieder geval geen einde te komen, want inmiddels is de 7e generatie Golf hard op weg om de eer van populaire auto hoog te houden.

Of u nu op zoek bent naar een Golf GTI uit de eerste generatie of een jong gebruikte Golf met Bluemotion-technologie uit de jongste generatie. Autotrack.nl heeft een zeer uitgebreid en actueel tweedehands aanbod van de diverse Volkswagen Golf-modellen. Heeft u een Volkswagen Golf gevonden? Lees dan ook het testverslag en de technische gegevens. Of bereken direct de wegenbelasting voor uw tweedehands Volkswagen. Als u op zoek bent naar een Volkswagen die u wat meer zekerheid biedt overweeg dan een Volkswagen occasion die wordt aangeboden met het DasWeltAuto-label, BOVAG-garantie en Nationale Auto Pas.
Partners:

AutoTrack voor iOS