Vandaag behandelen we de Ford Fiesta ST die van 2008 tot 2017 geleverd is.

De eerste Ford Fiesta stamt al uit 1976 en was van groot belang voor het merk, dat gehele verhaal lees je hier. In dit geval hebben we het over de zesde generatie van de Fiesta. In deze klasse staat de Ford Fiesta bekend om zijn lekkere onderstel, maar er is meer wat kopers aantrekt. De auto heeft een scherp design, moderne techniek en een ruim aanbod aan motoren. Dat alles hielp de Ford Fiesta aan goede verkopen.

In 2013 kreeg deze generatie van de Fiesta een facelift en kwamen er turbomotoren. Die Ecoboost motoren zijn prettig met veel koppel, dus dat kan een reden zijn om te zoeken naar een Fiesta van 2013 of later. Op dit moment staan er op Autotrack zo’n 2.000 Ford Fiesta’s te koop. Vanaf zo’n 4.000 euro heb je een exemplaar van deze generatie Fiesta, voor een ST moet je nog verder doorsparen. Er staan er twintig te koop voor prijzen die beginnen bij zo’n 13.000 euro.

Aandachtspunten zijn onder andere de vroege powershift automaat en de handgeschakelde 1.0 Ecoboost. Daarnaast zijn rammeltjes, kraakjes en piepjes in het interieur van de Fiesta niet vreemd. Ook elektronica speelt de Fiesta parten: het massacontact gaspedaal, een loszittende nokkenassensor, een defect hoofdrelais, slechte verbinding tussen de accu en de zekeringkast, plakkend relais koelfan zijn voorbeelden. Meer info in de video hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=LmJVuSfkHHU