Auto verzekeren? In Zuid-Holland betaal je het meest

Woon je in Zuid-Holland en wil je je auto verzekeren? Dan kost je dat gemiddeld meer geld dan in andere provincies, zo concludeert Independer. Het financieel adviesplatform analyseerde hiervoor meer dan een miljoen vergelijkingen van autoverzekeringen op de website. De hoge premie geldt voor alle leeftijdsgroepen tot 65 jaar en voor alle drie de dekkingen (WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco).

Zuid-Holland het duurst, Friesland goedkoopste provincie voor autoverzekering

In Friesland ben je een stuk goedkoper uit met je autoverzekering. Je betaalt daar per jaar gemiddeld 502 euro voor een WA-verzekering. Daarmee ben je verzekerd voor schade die je bij iemand anders veroorzaakt. De WA + beperkt cascoverzekering kost 547 euro per jaar en de WA + volledig cascoverzekering 894 euro. Met WA + beperkt casco ben je ook verzekerd voor onder andere ruitschade, stormschade en diefstal. De WA + volledig casco dekking, ook wel allrisk, vergoedt nagenoeg alle autoschades.

In Zuid-Holland liggen de premies een stuk hoger: gemiddeld 721 euro voor WA, 787 euro voor WA + beperkt casco en 1.236 euro voor WA + volledig casco. Wanneer je alleen naar jongeren kijkt (18 t/m 24 jaar), is dit respectievelijk zelfs 1.532 euro, 1.623 euro en 2.430 euro.

65-plussers in Noord-Brabant betalen hoogste premie volledig casco

De enige groep die net iets meer betaalt dan in Zuid-Holland, zijn 65-plussers in Noord-Brabant met een volledig cascodekking. Zij betalen een gemiddelde premie van 736 euro, zes euro meer dan 65-plussers in Zuid-Holland.

Bekijk alle premies per dekking, provincie en leeftijd

Een overzicht van alle autoverzekeringspremies per leeftijd, dekking en provincie vind je in de interactieve premiekaarten op de website van Independer.