Auto inruilen: wat doe je met je autoverzekering?

Tijd voor een nieuwe auto? Je huidige auto inruilen voor een nieuwer exemplaar kan dan een goede optie zijn. Dit kun je bijvoorbeeld bij een dealer doen. Maar wat doe je vervolgens met je autoverzekering?

Zet eerst de auto op je naam

Als je je oude auto inruilt zet de koper de auto op zijn naam. Je ontvangt dan het vrijwaringsbewijs. Hiermee kun je aantonen dat de auto niet meer op je naam staat. Soms heb je die nodig om je autoverzekering te kunnen opzeggen. Het vrijwaringsbewijs krijg je vaak direct bij de dealer waar je de auto inruilt. Maar soms moet je hiervoor naar een kentekenloket. Dit is vaak een servicebalie in een supermarkt. Let wel op dat als je met je nieuwe auto bij de dealer wegrijdt, dat deze verzekerd is.

Nieuw auto? Nieuwe verzekering

Je kunt aan je verzekeraar of tussenpersoon natuurlijk doorgeven dat je een nieuwe auto hebt. Dan is hij vaak direct verzekerd. Maar wist je dat je ergens anders vaak beter af bent? Een andere auto zorgt meestal ook voor een andere premie. Je huidige verzekering is dus lang niet altijd de beste keuze voor je nieuwe bolide. Zeker weten dat je de best passende verzekering hebt voor je nieuwe auto? Vergelijk dan eenvoudig autoverzekeringen bij Independer. Wie weet bespaar je nog wel een paar tientjes.

Check je schadevrije jaren

Heeft een andere verzekeraar een betere deal voor je? Check dan even goed je schadevrije jaren. Je kunt namelijk alleen volledige schadevrije jaren meenemen. Heb je bijvoorbeeld zes jaar en vier maanden opgebouwd? Dan gaat je nieuwe verzekeraar uit van zes jaar. Die vier maanden ben je dan kwijt, en dat kan zonde zijn. Je kunt er dan voor kiezen om toch nog even bij je oude verzekeraar te blijven. Maar ga je alsnog flink besparen bij je nieuwe verzekeraar? Dan kan het juist toch de moeite waard zijn om over te stappen. Ieder jaar dat je zonder schade rijdt, klim op je de bonus-malusladder en krijg je meer korting op je autopremie.