Goed kunnen manoeuvreren in je auto is van groot belang. Niemand vindt het fijn om tien keer te moeten steken als er geparkeerd moet worden en wie onverhoopt ergens moet omkeren, doet dat het liefste in een sierlijke draai. Het is daarom belangrijk dat je auto een goede draaicirkel heeft, omdat een betere draaicirkel je auto een stuk makkelijker uit - en in - bepaalde posities krijgt.

De draaicirkel, wat wordt daarmee bedoeld?

Met de draaicirkel wordt het kleinste rondje bedoeld dat de auto kan maken. Het is vrij makkelijk te testen; draai je stuur volledig naar een kant en kijk hoeveel ruimte je auto nodig heeft om een rondje te rijden. Hoe kleiner dat rondje, hoe kleiner de draaicirkel. Het ligt voor de hand dat kleinere auto’s een kleinere draaicirkel hebben dan grotere auto’s. Kijk maar eens naar een vrachtwagen, die heeft vaak flink wat extra ruimte nodig om een bocht te maken. Kleine stadsauto’s laten zich daarentegen vaak heel behendig ergens in een soepele beweging inparkeren.

Waarom is de draaicirkel belangrijk?

Woon je in een omgeving waarin je veel moet draaien en keren? Moet je vaak fileparkeren? Dan komt een kleine draaicirkel enorm van pas. Het maakt je leven als automobilist een stuk makkelijker als je manoeuvres simpeler en soepeler gaan en je niet meerdere keren hoeft te steken voor een ogenschijnlijk eenvoudige handeling. Bij het aanbod op AutoTrack wordt de draaicirkel bijna altijd vermeld en weet je dus al snel waar je aan toe bent. Wil je het zelf ervaren? Draai dan eens tijdens een testrit een bocht van 180 graden en bepaal voor jezelf of de auto dit naar je wens doet.