Hoe vind ik mijn ideale auto?

Op AutoTrack staan elke dag zo’n 180.000 auto’s te koop. Hoe vind je in vredesnaam jouw ideale auto in zo’n groot aanbod? Heel simpel: daarvoor hebben we allerlei slimme functies in AutoTrack gebouwd. We leggen ze even kort aan je uit:

Je kunt het zoeken op AutoTrack.nl het beste vergelijken met een trechter. Bovenin begin je met de vele duizenden auto’s die we in het aanbod hebben. Hoe verder je in de trechter komt, hoe nauwkeuriger jouw selectie wordt. En dus hoef je uiteindelijk alleen maar te kiezen uit een paar modellen die allemaal precies bij jouw wensen passen.

Filteren!

Om de juiste auto’s te selecteren, hoef je eigenlijk maar één ding te doen: filteren! Zodra jij weet wat voor model je wilt, kun je al je wensen aanvinken in ons systeem. Wil jij bijvoorbeeld alleen maar zoeken naar blauwe stationcars uit 2013 met een open dak en een benzinemotor? Vink die criteria aan en AutoTrack laat je alleen de relevante auto’s zien.

Op die manier kun je zelfs de kleinste details aangeven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • CO2-uitstoot en gemiddeld brandstofverbruik
  • Bouwjaar en kilometerstand (daarover verderop meer)
  • Opties (wil je bijvoorbeeld airconditioning?)
  • Praktische punten zoals het aantal zitplaatsen, liters bagageruimte of het maximale aanhangwagengewicht
  • Zelfs je favoriete kleur kun je kiezen

Heb je dat eenmaal gedaan? Dan verschijnt er een selectie aan auto’s die exact aan jouw criteria voldoen. Zo scheidt je alvast het kaf van het koren en kun je veel eenvoudiger de juiste keuze maken.

Waar moet je op letten?

Heb je geen zin om zo veel details in te vullen? Dan hebben we hier een paar tips voor je die sowieso slim zijn om in de gaten te houden.

  • … Staar je niet blind op de kilometerstand. Een auto die 200.000 kilometer vooral op de snelweg rijdt, heeft doorgaans minder te lijden dan een exemplaar dat veel remt en optrekt in de stad. Die laatste zal sneller slijten en voelt mogelijk minder ‘fris’. Daarom is een uitgebreide proefrit zo belangrijk!
  • … NAP: de Nationale Autopas bestaat niet voor niets. Hiermee kun je controleren of de auto een logische kilometerstand heeft. Hoewel het aantal gereden kilometers niet zaligmakend is, wil je niet dat de stand is teruggedraaid.
  • … Voor bouwjaren geldt: vaak zijn de verschillen in prijs en kwaliteit tussen gebruikte auto’s uit aangrenzende bouwjaren (bijvoorbeeld 2013 en 2014) te verwaarlozen. Wel kan het zijn dat een model in het recentere bouwjaar werd verbeterd: veel fabrikanten voeren regelmatig zogenoemde ‘facelifts’ door, waarbij een model nieuwere technologie en een ander uiterlijk krijgt.
  • … Interessant voor koopjesjagers: zoek online even op in welk jaar een bepaald model is vervangen door een nieuwe generatie. Zogenoemde uitloop-exemplaren (de laatste serie voordat het nieuwe model op de markt komt) zijn vaak uitgerust met veel luxe accessoires tegen aantrekkelijke prijzen.
  • … Techniek: goed en tijdig onderhoud moet je niet onderschatten. Een auto die vertroeteld is door zijn vorige eigenaren loopt statistisch gezien minder kans op mankementen. Controleer dus altijd of de historie bekend is en raadpleeg het RDW-Voertuigrapport dat wij bij veel auto’s beschikbaar hebben.