Zodra het zonnetje zich laat zien, gaan we massaal op zoek naar een tweedehands cabrio. Dat zo’n auto ook goedkoop met weinig kilometers te vinden is, wist je misschien nog niet. Je kunt zelfs een goedkope hardtop cabrio (met zo’n hard klapdak) vinden. Wat past er binnen jouw budget deze zonnige zomer? Vind hieronder de cabrio’s die – op het moment van schrijven – voor (ruim) minder dan €10.000 te koop staan en (ruim) minder dan 100.000 kilometer hebben gereden.

11 Goedkope tweedehands cabrio’s met linnen kap

Traditionele cabriorijders zweren bij het linnen kapje. Het vergt wat extra onderhoud, maar zo oogt je auto ook dicht als een echte softtop. Dat er goedkope tweedehands cabrio’s met linnen kap voor minder dan €10.000 en met minder dan een ton op de teller bestaan, bewijzen onderstaande auto’s. We hebben ze in alfabetische volgorde gezet.

Alfa Romeo Spider

Stijlvoller dan deze klassieke Italiaan worden ze niet. Hij heeft al wat jaartjes ervaring, maar alsnog kun je een exemplaar met minder dan 100.000 kilometer op de teller vinden. Traditioneel zijn ze wat storings- en onderhoudsgevoeliger dan veel andere cabrio’s uit dit lijstje, maar je kunt ook geluk hebben en een goed exemplaar kopen. En meer emotie en karakter vind je niet terug in dit lijstje. Vind hier de Alfa Romeo Spider occasions.

Alfa Romeo Spider Cabrio softtop Handgeschakeld Model,Front


BMW Z3

BMW-puristen vinden de BMW Z3 niet altijd even geweldig, maar dat deert het grote publiek niet. Deze sportieve tweezitters gingen als warme broodjes over de toonbank. En dat is logisch, want je krijgt een strak sturende degelijke Duitser voor een aangename prijs. Wie zich exact aan de grens van 100.000 kilometer en het maximum van €10.000 houdt, vindt enkele occasions. Mag het een kilometer of een paar euro meer zijn, dan wordt de keuze ineens een stuk uitgebreider.

BMW Z3 Cabrio softtop Model,Front


Citroën DS3 Cabrio

Voordat DS een apart merk werd, had je de Citroën DS3 en deze was er ook als Cabrio. Vandaag de dag kun je nog redelijk jonge exemplaren op de kop tikken die ruim binnen de hier gestelde kilometer- en prijscriteria vallen. Naast een hoop Franse flair krijg je nog best wat praktisch nut (zoals een achterbank), terwijl de buitenmaten lekker compact blijven. En je rijdt met je haren in de wind!

Citroën DS3 Cabrio softtop Rear


Fiat 500C

In het straatje van bovengenoemde DS3 past ook de Fiat 500C, de karakteristieke 500 met linnen kapje. Net als bovengenoemde Fransoos heeft deze cabrio uit Turijn een linnen dakje dat over de lengte kan openen. Daarbij vouwt ook de achterruit weg. De raamomlijsting blijft net als bij de Fransman gewoon staan. Ook in deze 500C passen (met moeite) vier personen, wat hem één van de meer praktisch ingestelde goedkope tweedehands cabrio’s uit dit lijstje maakt.

Fiat 500 Cabrio softtop Model,Front


Ford Streetka

De Ford Ka had bij zijn eerste introductie een behoorlijk gedurfd ontwerp. Minstens net zo verrassend was de cabrio die hieruit voortkwam: de Ford Streetka. Als je een leuke goedkope tweedehands cabrio zoekt die ruim binnen het hier genoemde budget valt, is dit een goede kandidaat.

Ford Streetka Cabrio softtop Handgeschakeld Model,Front


Mazda MX-5

Eind jaren tachtig begon Mazda te spelen met het idee om de klassieke, betaalbare Engelse roadster (tweezits cabriolet) terug te brengen, maar dan met betrouwbare Japanse techniek. Het resultaat werd in 1990 gepresenteerd in de vorm van de Mazda MX-5. Het recept bleek zó succesvol, dat Mazda bij elke nieuwe generatie de specificaties nauwelijks heeft gewijzigd. Buiten dat je occasions moet checken op roest, zitten deze kleine sportautootjes oerdegelijk in elkaar. Geen andere auto biedt zoveel rijplezier en betrouwbaarheid voor zijn geld.

Mazda MX-5 Cabrio softtop Rear


MG TF

Hadden we het net over de klassieke Engelse roadster? Als het gaat over betaalbare modellen, was deze MG TF de laatste der Mohikanen. Er komen nog roadsters van de overkant van de Noordzee, maar auto’s als de Jaguar F-Type en McLaren 650S Spider kunnen we niet echt betaalbaar noemen. Terug naar de MG TF. Die is klein, licht, scherp en speels. En hij zit boordevol karakter. Een echte Brit van de oude stempel, dus.

MG TF


Mini Cooper (S)

Ooit was dit ook een klassieke Brit. Totdat BMW zich met het merk ging bemoeien. Op fantastische wijze wisten de Duitsers de Mini te laten groeien zonder het karakter van het origineel te verloochenen. Hij rijdt als een kart, heeft enorm veel grappige details en is misschien wel net zo aaibaar als het minuscule autootje waar hij op gebaseerd is. En hij is als Mini Cooper of Mini Cooper S al dakloos te rijden voor (ruim) minder dan €10.000!

Mini Mini Cabrio softtop Rear


Renault Wind

Vergeet de ongelukkig gekozen naam. Zoek je iets unieks dat (ruim) binnen het budget valt? Van 2010 tot en met 2013 werd de Renault Wind geproduceerd. En eerlijk is eerlijk, het is een behoorlijk geinig ogende auto. De Fransen lieten hiermee zien dat ze lef hebben. Helaas was lef alleen niet genoeg: de verkopen vielen tegen. In totaal zouden er 480 in Nederland op kenteken staan. Een vrij unieke verschijning dus – zeker voor zo’n goedkope tweedehands cabrio!

Renault Wind soft top


Smart ForTwo Cabrio

Het stadsautootje pur sang is er bijna vanaf het begin ook als cabrio geweest. Ideaal voor zonnige stadsritten. Net als veel auto’s in dit rijtje pas je er slechts met zijn tweeën in en houdt de bagageruimte niet over, maar deze Smart ForTwo cabrio parkeer je moeiteloos in vakken waar de andere tweezitters met geen mogelijkheid in passen.

smart Cabrio softtop Automaat Interior


Bonus: Suzuki Jimny Softtop

Heel soms vind je de Suzuki Jimny met een cabriodakje. Omdat het geen cabrio is zoals de rest, maar een terreinwagentje waarvan het dak open kan, verdient hij de bonusvermelding. Overigens is het uiterlijk niet alleen maar schone schijn: ze kunnen nog een aardig heuveltje beklimmen. Dat kun je van de rest in dit lijstje niet zeggen.

Suzuki Jimny Cabrio softtop Handgeschakeld Model,Front


11 Goedkope hardtop cabrio occasions

Wil je het hele jaar door comfortabel rijden? Kies een cabriolet met klapdak. Daarmee heb je een cabrio en coupé in één. Hij kan bovendien door de wasstraat. Wel zo makkelijk. We hebben er zo al 11(!) gevonden die je voor minder dan €10.000 op de oprit kan hebben staan. Dit zijn ze in alfabetische volgorde.

Daihatsu Copen

We beginnen gelijk met een zeldzaamheid op de Nederlandse wegen: de Daihatsu Copen. Je moet geluk hebben om er eentje tegen te komen, want van deze Japanner staan er 311 in ons land op kenteken – minder dan van de Renault Wind! Ze hebben weinig power, maar dat geeft niets, want je sleept ook weinig gewicht mee. Een bijzondere klassieker (in wording).

Daihatsu Copen Cabrio hardtop Front


Ford Focus Coupé-Cabriolet

Ook zijn (bekendere) concurrenten staan hieronder in het lijstje, maar de Ford Focus Coupé-Cabriolet heeft het alfabetische voordeel. Enige tijd brachten verschillende merken een relatief compacte vierzits cabriolet met harde kap uit. Ford had in dit segment de Focus hatchback, en creëerde op basis daarvan deze Coupé-Cabriolet. Geregeld duiken er exemplaren op die ruim binnen het budget vallen.

Ford Focus Cabrio hardtop Model,Front


Mercedes-Benz SLK

Hoewel het eerste idee stamt uit 1919 en daarna vaker werd toegepast, gebruikte Mercedes-Benz als eerste autofabrikant het klapdak op grote schaal – op de SLK. Een Mercedes-Benz SLK uit de eerste generatie hoeft helemaal geen rib uit je lijf te kosten – zelfs niet met minder dan een ton op de teller. En het blijft een leuke auto om te zien, voorzien van het comfort dat je van Mercedes-Benz gewend bent. Bovendien zijn verreweg de meeste exemplaren voorzien van een automaat. Daar moet je bij de andere goedkope hardtop cabrio occasions vaak flink voor zoeken.

Mercedes-Benz SLK-klasse Cabrio hardtop Model,Front


Mitsubishi Colt CZC

Ruim binnen het budget van de goedkope hardtop cabrio occasions valt de relatief onbekende Mitsubishi Colt CZC. Je vindt gemakkelijk een exemplaar onder de €10.000 en met een beetje zoeken onder de €5.000. Voor dat geld krijg je betrouwbare Japanse techniek in een kleine stadsauto met vier(!) zitplaatsen. En dan ook nog een wegklapbaar hard dak!

Mitsubishi Colt Cabrio hardtop Handgeschakeld Model,Front


Nissan Micra Cabriolet

Een jaar voordat Mitsubishi bovenstaand recept had uitgedokterd, had een ander Japans merk al zo’n auto op de markt. De Nissan Micra C+C werd van 2005 tot en met 2009 verkocht in Nederland. Hij heeft dezelfde ingrediënten als de Colt, alleen in een nog excentrieker ogend jasje. Voor een paar duizend (en zeker niet meer dan tienduizend) euro heb je een exemplaar dat nog geen 100.000 kilometer heeft gereden.

Nissan Micra Cabrio hardtop Model,Front


Opel Astra TwinTop

Van 2004 tot en met 2011 bracht Opel verschillende relatief goedkope hardtop cabrio’s met de toevoeging TwinTop uit, waaronder de Opel Astra TwinTop. Hij deelt het segment met onder andere bovengenoemde Ford Focus. Dat betekent, dat je bij deze occasion (vaak ruim binnen budget) een vierzits cabrio met harde kap krijgt.

Opel Astra Twin top


Opel Tigra TwinTop

Een maatje kleiner dan de Astra was er enige tijd de Opel Tigra TwinTop. Ga je met €10.000 op zak shoppen voor dit model, dan is de kans groot dat je met een royale berg wisselgeld thuiskomt. Weet wel, dat je met dit leuke, compacte open autootje geen achterpassagiers kunt meenemen.

Opel Tigra


Peugeot 207 CC

Was het Mercedes-Benz dat het klapdak mainstream maakte, Peugeot maakte de hardtop cabrio pas echt voor het grote publiek toegankelijk met de 206 CC. De Peugeot 207 CC is, zoals de naam wellicht doet vermoeden, de opvolger van deze trendsetter. Ook deze goedkope hardtop cabrio occasion valt ruim binnen het budget: zelfs onder de €5.000 zijn er exemplaren.

Peugeot 207 Cabrio hardtop Model,Front


Peugeot 308 CC

Fan van Frans comfort, maar liever een maatje groter dan de 207? Ook modellen van de Peugeot 308 CC vallen soms binnen budget. Je krijgt dan een leeuw op de voorkant en binnenruimte die vergelijkbaar is met dat van de hierboven genoemde Astra en Focus.

Peugeot 308 Cabrio hardtop Rear


Renault Mégane Coupé Cabriolet

We blijven nog even in Frankrijk. Concurrent Renault had daar namelijk al een tijdje een cabriolet in de showroom, maar zag dat het harde klapdak erg populair was. Het merk besloot daarop de populaire Renault Mégane als Coupé-Cabriolet uit te brengen. Het glazen dak maakt dat je ook met de kap dicht een ruimtelijk en vrij gevoel ervaart tijdens het rijden.

Renault Mégane Cabrio hardtop Handgeschakeld 1.2 TCe Privilège Rear


Volkswagen Eos

De Volkswagen Eos concurreert met de bovengenoemde Mégane, 308, Astra en Focus. In tegenstelling tot de andere vier, kent deze auto geen niet-cabrio variant. Het is dus een op zichzelf staand model. Hij heeft daardoor verreweg de mooiste verhoudingen van alle hardtop cabrio’s in zijn klasse. Ook heb je achterin relatief veel ruimte. Zijn Duitse roots staan garant voor goede kwaliteit en strakke rijeigenschappen. Bij nieuwere varianten kun je het glazen panoramadak ook openschuiven zonder het hele dak weg te klappen, zodat je ook met volle kofferbak nog (half) open kunt rijden. Uniek in zijn klasse (en daarbuiten).

Volkswagen Eos Cabrio hardtop Model,Front


Welke goedkope tweedehands cabrio wil jij?

Je ziet: ook met een beperkt budget is de keuze nog steeds ruim en vind je nette modellen met lage kilometerstanden. Welke goedkope tweedehands cabrio wordt het voor jou? Ga je voor een linnen kap of neem je zo’n praktische goedkope hardtop cabrio? Neem een kijkje bij onze cabriolet occasions en maak je keuze!