Advies

Is jouw autoverzekering te duur?

Uit een onderzoek van Independer blijkt dat de meerderheid van autobezitters vaak lang bij dezelfde autoverzekeraar blijft zitten. Zelfs na de aanschaf van een andere auto of een verhuizing. Terwijl dit factoren zijn die veel invloed hebben op je premie. Deze premies stijgen al jaren en het eind lijkt nog niet in zicht. Het Independer-onderzoek wijst uit dat veel mensen de kans laten liggen om hierop te besparen.

Meerderheid vergelijkt autoverzekering niet

Welke auto je hebt en waar je woont zijn factoren die zwaar meewegen op de hoogte van je premie. Toch geeft 70% van de mensen met een andere auto alleen zijn nieuwe kenteken door aan de verzekeraar. Ook bij verhuizingen is dit geval. Van de consumenten die verhuizen geeft 72% alleen maar hun nieuwe adres door. Zonder te onderzoeken of er een goedkopere autoverzekering is. In beide gevallen is dit vaak de moeite waard. Zelfs per straat kunnen de premies soms verschillen.

Meer bepalende factoren

Ruim de helft (54%) van de autobezitters kijkt tussentijds nooit of er een goedkopere autoverzekering is. “Ook als je al jarenlang met dezelfde auto rijdt en op hetzelfde adres woont, verandert de premie van je autoverzekering”, zegt Coen de Ruiter van Independer. “Jijzelf en je auto worden namelijk ouder en je schadevrije jaren nemen toe, of af. Ook dit zijn factoren bepalende factoren in de premieberekening.” 63% van de Nederlanders tussen de 18 en 44 jaar die al vier jaar in dezelfde auto rijdt, kijkt helemaal nooit naar zijn autoverzekering. De Ruiter:

“Voor het merendeel van deze mensen is er zo goed als zeker een zelfde soort autoverzekering te vinden, maar met een betere premie.”

Zeker nuttig om dus regelmatig te checken of je huidige autoverzekering nog wel de juiste is.